Porsche preuzima većinski udio u Greypu

Greyp Bikes danas je objavio kako će Porsche povećati vlasnički udio u njihovoj kompaniji, u kojoj od 2018. godine drži oko 10%

Sandro Vrbanus petak, 19. studenog 2021. u 20:16

Porsche je odlučio otkupiti većinski udio u Greyp Bikes d.o.o., objavljeno je danas iz domaćeg proizvođača električnih bicikala i tehnologije za njih. Povećanje udjela u Greypu odvija se zbog Porscheovog interesa za širenje djelatnosti u području električnih bicikala. Porsche je prepoznao potencijal Greypa, te odlučio dodatno ojačati svoju poziciju u vlasničkoj strukturi. Osim Porschea kao novog većinskog dioničara, Mate Rimac i ostali osnivači zadržat će svoje udjele u tvrtki. Prema Dioničarskom Ugovoru Greyp Bikesa, ova transakcija bi trebala biti dovršena do 18. prosinca 2021.

Porscheova investicija potvrda je Greypove vizije mikromobilnosti, koja redefinira korisničko iskustvo vožnje električnog bicikla kroz software i IoT. Dvije kompanije imaju za cilj značajno povećati Greypove operacije, pogotovo u R&D segmentu te svojim proizvodima i uslugama učiniti mobilnost zabavnijom, praktičnijom i sigurnijom za sve svoje korisnike, kažu iz Greypa.

Mikromobilnost će imati veliku ulogu u transportu budućnosti, a Greyp, unutar Porsche obitelji, će biti jedan od glavnih protagonista ove elektrificirajuće i uzbudljive priče.

Proces je još uvijek podložan odobrenju regulatornih tijela te još nije pravno finaliziran, pa će više informacija o akviziciji biti objavljeno naknadno.