Do 2023. u cijelom svijetu 600 Apple Store trgovina

Prema predviđanju analitičara Genea Munstera, Apple će do 2023. godine proširiti svoju mrežu službenih Apple Store trgovina sa sadašnjih 511 na ukupno 600 trgovina, a s time ujedno i broj zaposlenih

Matija Pavlić ponedjeljak, 20. kolovoza 2018. u 06:00

Analitičar Loop Venturesa, Gene Munster pozabavio se fenomenom rasprostranjenosti Appleovih službenih Apple Store trgovina u cijelom svijetu. Takvih trgovina u cijelom svijetu trenutačno ima 511, dok bi prema Munsterovim predviđanjima taj broj do 2023. godine trebao narasti na ukupno 600 trgovina.

Uz rast broja trgovina predviđa se i rast broja zaposlenika sa sadašnjih 65 tisuća na ukupno 80 tisuća zaposlenika u idućih pet godina. Što se tiče dinamike ekspanzije Apple Store trgovina najveći rast broja ovih trgovina očekuje se na kineskom i indijskom tržištu (s time da već postoji 50 Apple Store trgovina u Kini i niti jedna u Indiji). Najava otvaranja prvog indijskog Apple Storea očekuje se kroz idućih šest mjeseci.

Na kraju, za usporedbu, valja napomenuti da se na drugom mjestu u IT sektoru po prodajnoj infrastrukturi vezanoj za službene fizičke trgovine nalazi se Microsoft s 6000 zaposlenika.