Za 2019. Cooler Master je pripremio nove linije napajanja

Cooler Master je na CES 2019 sajmu najavio nove linije računalnih napajanja – V Platinum i XG Gold Advanced koje je namijenio kako gejmerima tako i overklokerima te kreatorima sadržaja

Stjepan Bilić četvrtak, 17. siječnja 2019. u 06:00

Cooler Master je i ove godine bio jedan od mnogobrojnih izlagača na CES 2019 sajmu. Između ostalog, Cooler Master je te dane iskoristio kako bi najavio skori dolazak na tržište računalnih napajanja iz linija V Platinum i XG Gold Advanced.

Kako sami nazivi linija daju nasluti radi se o računalnima napajanjima iz premium segmenta. Dakle, njih će u svoje računalne konfiguracije ugrađivati gejmeri, overklokeri te kreatori sadržaja kojima su ova napajanja inicijalno i namijenjena. Napajanja iz V Platinum linije odlikuju se 80 PLUS Platinum certifikatom i moći će se nabaviti u izvedbama od 850, 1000 i 1300 W.

Napajanje iz linije XG Gold Advanced Cooler Master je po prvi put javnosti predstavio na prošlogodišnjem Computex sajmu. Podsjetimo, radi se o njihovom prvom napajanju koje je u potpunosti razvijeno unutar kuće, od strane CM-ovih inženjera.

Napajanja i XG Gold Advanced linije od ostalih se izdvajaju po tome što imaju LED panel na kojemu je moguće pratiti različite informacije vezano uz napajanje. Poput primjerice, trenutnog opterećenja, brzinu vrtnje ventilatora i temperaturu napajanja, a sve to u realnom vremenu. Unutar ove linijemoći će se nabaviti napajanja od 550, 650 i 750 W.

Da bi dojam bio veći, CM je XG Gold Advance napajanja opremio s RGB ventilatorom koji podržava AURA SYNC. kako bi isto došlo do većeg izražaja u kućištima sa staklenim panelima. Inače, unutar obje linije napajanja nalazit će se isključivo modularna napajanja.

Cooler Master je otkrio kako napajanja iz linije V Titanium na američko tržište stižu u ožujku 2019. godine po preporučenim cijenama od 199 do 299 USD, ovisno o modelu. Napajanja iz linije XG Gold Advanced stižu nešto kasnije, u svibnju 2019. godine po za sada nepoznatim cijenama.