Igre

Nintendo odradio prvu Direct prezentaciju u novoj godini, najave su razveselile igrače

Mateja Šop četvrtak, 14. veljače 2019. u 06:00

Nakon nekog vremena tišine Nintendo je odlučio progovoriti o tome što ove godine planiraju za Switch i svoje druge konzole

Nintendo već neko vrijeme svoje planove o novim izdanjima i dodacima za svoje konzole prenosi putem Nintendo Direct prezentacija. Čak su posljednje dvije godine na taj način svojim fanovima posljednje na sajmu E3 odlučili objaviti sve što ih čeka, a osim te velike konferencije nam svako malo u tom obliku objave novosti o njihovim planovima i proizvodima. Nova Nintendo Direct prezentacija najavljena je prije par dana, a svi oni koji se igraju na toj konzoli i vole njihove IP-ove bili su ugodno iznenađeni. Krenimo redom.

The Legend of Zelda: Link's Awakening dobiva reizdanje

Najveća najava i najveće oduševljenje od strane igrača stiglo je nakon prikaza reizdanja jedne od Linkovih avantura. The Legend of Zelda: Link's Awakening izašao je 1993. godine za Game Boy i bio je prva igra (i četvrti nastavak) u serijalu koji ste mogli zaigrati na prijenosnoj konzoli. Trailer kojeg je Nintendo prikazao izgleda odlično i veseli nas što ćemo se još jednom moći vratiti u mlađe dane i prisjetiti iskustava u kojima smo uživali.

Super Mario Maker 2 je u izradi

Jedna od popularniji igara na Switchu bio je platformer s mnogima dragim vodoinstalaterom u glavnoj ulozi. Nije se radilo o konkretnom nastavku na njegove avanture s letećim kornjačama i opakim dinosaurima, nego su igrači dobili priliku raditi manje ili više sadističke staze po želji. Igra je bila solidan hit i staze kreativci konstantno stvaraju, pa nije neobično da ćemo dobiti nastavak na tu veoma dobru platformersku igru.

Platinum Games je najavio novu akcijsku igru

Razvojni tim poznat po naslovima kao što su Bayonetta i nastavak, Vanquish i NieR Automata, najavio je novu ekskluzivu za Nintendovu veoma uspješnu konzolu. Astral Chain izgleda jednako zabavno i eksplozivno kao i njihovi prijašnji projekti, a igrači će dobiti priliku zaigrati kao član posebnih policijskih postrojbi u futurističkom gradu. Puno premlaćivanja, zanimljiva priča i istraživanja čeka vas u ovoj akcijskoj igri.

Isprobajte Tetris u battle royale okruženju

Jedna od zanimljivijih najava, i nimalo neobična s obzirom na trenutnu popularnost žanrova u igraćoj industriji je Tetris 99. Radi se o svojevrsnom battle royale pristupu ovoj svjetsko poznatoj igri u kojem će se 99 igrača boriti za titulu najboljeg slagača. Ono što nas je više iznenadilo je da svi Nintendo Switch Online pretplatnici mogu preuzeti i zaigrati igru danas, a koliko dugo će dobivati podršku preostalo je vidjeti.

Fire Emblem: Three Houses dobio datum izlaska

Nova igra u popularnom taktičkom RPG serijalu će ove godine dobiti novi nastavak. Fire Emblem: Three Houses je igra o kojoj smo prvi put čuli početkom 2017. godine, a Nintendo je odlučio da je vrijeme više detalja i datum izlaska. U novom traileru prikazali su prvi gameplay i usput nam rekli da ćemo umjesto na proljeće, igru moći zaigrati 26. srpnja ove godine.

Final Fantasy IX dostupan za igranje

Novo izdanje jedne od brojnih igara u popularnom RPG serijalu od danas mogu zaigrati svi zainteresirani igrači na Switchu. Final Fantasy IX, koji je najprije izašao 2000. godine za PlayStation, sada mogu zaigrati vlasnici najnovije Nintendove konzole, a osim toga će uskoro dobiti priliku zaigrati i malo poboljšanu, ali i ne i kompletno dorađenu verziju Final Fantasyja VII, koja će valjda izaći za koju godinu.

Preostale najave za Switch

Osim ovih većih najava, koje su razveselile solidan broj igrača, ljubitelji najnovije i veoma popularne Nintendove konzole mogu očekivati i neke druge stvari. Demo za Daemon X Machina, akcijske igre iza koje stoje ljudi koji su radili na serijalu Armored Core, dostupan je za preuzimanje odmah. Odlična i mračna avantura koja se bavi psihološkim problemima, Senua's Sacrifice, stići će na konzolu ovog proljeća. Nova igra s mnogima dragim dinosaurom u glavnoj ulozi, Yoshi's Crafted World, dobit će demo verziju prije izlaska. Square Enix je najavio novi RPG koji će ovog ljeta stići ekskluzivno na Nintendovu konzolu - ime mu je Oninaki i na njemu radi tim koji je zaslužan za RPG imena I Am Setsuna. Sve druge stvari najavljene za vrijeme ove prezentacije možete pogledati u videu ispod teksta, a možemo zaključiti da će ljubitelji IP-ova i igara koje obično izlaze na Nintendovim konzolama biti prilično zadovoljni.