Nissan Leaf prvi je električni automobil prodan u više od 400.000 primjeraka

Najprodavaniji električni automobil ove godine kreće u prodaju na više od dvanaest novih tržišta

Sandro Vrbanus subota, 9. ožujka 2019. u 02:35

Nissan Leaf postao je prvi električni automobil prodan u više od 400.000 primjeraka, objavljeno je iz Nissana. Tako je, osim u Europi, postao i najprodavaniji električni automobil u cijelom svijetu.

"Ova je prekretnica snažna potvrda da 400.000 kupaca, a taj broj još raste, cijeni Nissan Leaf zbog uzbuđenja, samopouzdanosti i povezivosti koje pruža," izjavio je Daniele Schillaci, potpredsjednik Nissana i globalni direktor za marketing, prodaju i električna vozila. "Leaf je i dalje ikona Nissanove inteligentne mobilnosti, naše strategije kojom ćemo ljude uvesti u bolji svijet."

Pri predstavljanju prve generacije modela Leaf Nissan je obećao da će postati globalni predvodnik u proizvodnji i promicanju vozila bez emisija. Kompanija se posvetila suradnji s vladama i energetskim društvima da bi ih potaknulo da se krenu služiti električnim vozilima, postizanju jednostavnijeg i praktičnijeg punjenja električnih vozila te razvoju novih načina uporabe baterija iz električnih automobila.

Vlasnici modela Leaf u međuvremenu su svojim automobilima ukupno prešli više od 10 milijardi kilometara, a broj modela Leaf prodanih od 2010. dovoljan je za uštedu 3,8 milijuna barela nafte godišnje, pokazuje Nissanova računica.

Nissan Leaf prošle godine nije bio samo najprodavanije električno vozilo u Europi, već i najprodavanije vozilo bilo koje vrste u Norveškoj. Dostupan je na više od 50 tržišta u svijetu. U prvoj polovini ove godine kreće u prodaju na šest novih tržišta u Latinskoj Americi, a do kraja godine na sedam novih tržišta u Aziji i Oceaniji.