Vulcan - TG-ov SSD za gamere

T-FORCE Vulcan, najnoviji je 2,5“ SSD tvrtke TeamGroup za gamere, unatoč tomu izostali su RGB detalji, no zato je tu aluminijsko kućište kako bi se postigao premium efekt

Stjepan Bilić nedjelja, 28. travnja 2019. u 13:00

TeamGroup je predstavio svoj najnoviji 2,5“ SSD za gamere – Vulcan. Iako bi se zbog naziva očekivalo kako su na kućište dodani RGB efekti u vidu lave, srećom nisu. No, da bi se postigao premium efekt, proizvođač je SSD upakirao u aluminijsko kućište.

Dodatno, na sredini se nalazi i veliki logo – „T-FORCE“, a u donjem desnom kuti naziv „VULCAN“ kako bi se odmah na prvu znalo čiji se SSD nalazi u kućištu i koji točno model. TeamGroup je Vulcan zamislio u tri različita modela, odnosno u kapacitetima od 250 GB, 500 GB i 1 TB.

Sva tri modela odlikuju se istom brzinom čitanja – do 560 MB/s, dok se brzina zapisivanja podataka tek neznatno razlikuje. Naime, 250 i 500 GB modeli podatke zapisuju brzinom do 500 MB/s, a 1 TB model brzinom do 510 MB/s.

Kako stoji na službenim stranicama proizvođača, T-FORCE Vulcan temelji se na 3D NAND flash memoriji te podržava S.M.A.R.T., TRIM, Wear-Leveling, ECC, NCQ i druge tehnologije. Dimenzije su standardne za 2,5“ HDD/SSD uređaje – 100 x 69,9 x 7 milimetara.

T-FORCE Vulcan ima MTBF procijenjen na milijun radnih sati i pokriven je trogodišnjom garancijom. Vrijeme dobavljivosti i cijene proizvođač za sada ne navodi.