Predstavljen Rimac C_Two sa 1.914 KS i cijenom od 1,7 milijuna eura

Potpuno novi hiperautomobil Rimac Automobila bit će proizveden u 150 primjeraka, a po karakteristikama jedan je od najbržih električnih automobila na svijetu

Sandro Vrbanus utorak, 6. ožujka 2018. u 15:13

Danas je u Ženevi na Geneva Motor Showu predstavljen novi hiperautomobil iz Svete Nedjelje, Rimac C_Two. Riječ je o potpuno novom automobilu iz kompanije Rimac Automobili, izrađenom "od nule", te koji nema gotovo nikakve poveznice s proslavljenim Concept_Oneom.

Mate Rimac rekao je kako je novi je C_Two izrađen na sasvim novoj karbonskoj šasiji iz jednog komada (monocoque) uz aluminijske dijelove karoserije, sastavljen je od jedinstvenih komponenti, a dobio je i sasvim novi interijer, 3 ekrana s infotainment sustavom, zračne jastuke za vozača i suvozača, električno podešavanje sjedala, aktivni sustav hlađenja i aerodinamike.

Velika promjena od prvog modela su i "gull wing" vrata koja omogućavaju lagan ulaz i izlaz u kabinu, što govori da je riječ i o trkaćem, i o automobilu "GT" tipa, stvorenom za udobniju i luskuznu sportsku vožnju.

 

At the Geneva International Motor Show 2018, Rimac presents the world debut of the C_Two. Designed by Rimac’s in-house...

Posted by Rimac Automobili on Tuesday, March 6, 2018

Za sigurnost se brine i 8 kamera, 12 ultrazvučnih senzora, te lidar sustav – dijelovi koji će mu omogućiti, iako ne odmah, autonomnu vožnju (razine 4). Tu su i sustavi automatskog kočenja, prilagodljivog "cruise controla", i tako dalje.

Što se tiče osnovnih karakteristika, C_Two ima četiri motora od kojih svaki kontrolira jedan kotač, dvije dvostruke spojke, te poznati torque vectoring sustav.

Sljedeći korak jest intenzivno testiranje i homologacija modela C-Two kako bi se isti mogao prodavati u cijelom svijetu, poput ostalih serijskih automobila, rekao je na pradstavljanju Mate Rimac.

NADOPUNA (18:50): Tijekom poslijepodneva mnogi su svjetski mediji izvijestili vrlo opširno i afirmativno o današnjoj premijeri Rimac Automobila:

Road & Track

Engadget

electrek

U međuvremenu Rimac Automobili su predstavili i najavni video za C_Two uz glazbu poznatog domaćeg sastava 2 Cellos.