Prvi Tesla Semi kamioni krenuli u akciju

Prvi radni zadatak novih Teslinih kamiona bio je prijevoz baterija iz jedne Tesline tvornice u drugu

Sandro Vrbanus petak, 9. ožujka 2018. u 12:00

Prototip Teslinog Semi kamiona prije nekoliko je tjedana viđen "u divljini" na cestama Kalifornije, a sada se Elon Musk pohvalio s dva nova modela koji su krenuli i na svoj prvi pravi radni zadatak. Njihov je cilj bio prevesti izvjesnu količinu baterija iz Tesline tvornice Gigafactory u Nevadi do pogona za sastavljanje automobila u Fremontu u Kaliforniji.

 

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

No, da ne ostane sve samo na Muskovoj Instagram objavi pobrinuli su se korisnici Reddita koji su snimili ove kamione na Teslinim superpunjačima u kalifornijskom Sacramentu. Putovanje od jedne do druge lokacije obično traje 5-6 sati, a Sacramento je smješten na malo više od polovice tog puta.

Stoga se odmah počelo špekulirati jesu li ovi kamioni zaista opremljeni famoznim baterijama koje bi im trebale omogućiti autonomiju od oko 800 kilometara, ili imaju nešto manje baterijske setove pa su se morali zaustaviti na pola puta i nadopuniti baterije.

Svakako je moguće da su kamioni na stanici za punjenje stali i kako bi obavili neki drugi oblik testiranja. Kako se iz Tesle se po tom pitanju nisu oglasili, za sada nemamo informaciju o razlozima zaustavljanja tijekom 400-tinjak kilometara duge rute, i to nakon prevaljenih nešto više od 200 kilometara.Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi