Samsungov Exynos Auto V9 čip u Audijima od 2021. godine

Samsung za Audijeve automobile s infoinfotainment sustavima iduće generacije koji stižu 2021. godine priprema svoj čip Exynos Auto V9

Matija Pavlić petak, 4. siječnja 2019. u 06:00

Samsung ubrzano razvija svoj Exynos čip namijenjen ugradnji u automobile. Konkretno, riječ je o Exynos Auto V9 čipu koji će biti dio infotainment sustava iduće generacije u automobilima tvrtke Audi koji će se na tržištu pojaviti 2021. godine.

Exynos Auto V9 čip moći će istodobno primati informacije s dvanaest različitih kamera te upravljati informacijama prikazanima na šest različitih zaslona.

Sam čip bit će proizveden u 8-nanometarskom procesu, sastojati će se od osam ARM Cortex-A76 CPU jezgri na maksimalnom taktu od 2,1 GHz te ARM Mali G76 grafike. Tu je i Hi-Fi 4 DSP, sigurnosni standard Automotive Safety Integrity Level (ASIL), podrška za LPDDR4 i LPDDR5 memorije te NPU.

Zahvaljujući ovoj posljednjoj komponenti Exynos čip će moći iskorištavati tehnologije u automobilima kao što su virtualni asistenti i mogućnosti upravljanja pojedinim značajkama putem glasa.