Izvršnog direktora Parlera otpustio vlastiti odbor

Parler je imao značajnu bazu korisnika pristaša Donalda Trumpa, konzervativaca, teoretičara zavjere i desnih ekstremista.

Matej Markovinović četvrtak, 4. veljače 2021. u 20:00

Prema dopisu Fox Newsa, izvršnog je direktora i suosnivača platforme Parler, Johna Matzea, otpustio vlastiti odbor tvrtke pod vodstvom Rebeke Mercer.

Parler je društvena mreža koja je, nakon svoje uloge u napadu na Kapitol, skoro u potpunosti izbrisana. Tako su Apple i Google uklonili aplikaciju sa svojih trgovina, a Amazon je odlučio u potpunosti ukinuti web hosting tvrtke, zbog čega ih je Parler pokušao tužiti, no bezuspješno.

Matze je nedavno rekao Fox Newsu da su ga dobavljači tvrtke i njezini odvjetnici napustili, a danas tvrdi da je dobio otkaz zbog snažnog vjerovanja u slobodu govora. Pretpostavlja se da je jedan od razloga otpuštanja činjenica da tvrtka pod njegovim vodstvom nije najbolje poslovala. Osim poteškoća s jednostavnim ostajanjem na internetu, Parler je imao i nekih problema s privatnošću, pa je bilo moguće izvući veliku količinu korisničkog sadržaja uključujući lokacije s geografskim oznakama, koje su pretvorene u interaktivne karte napada na Kapitol. To je bio svojevrsni dokaz da su u napadu 6. siječnja sudjelovali mnogi korisnici Parlera, a Odbor za nadzor je čak zatražio istragu FBI-a o tvrtkinoj umiješanosti u navedene nerede.  

Akcija

GARMIN Fenix

Sportski sat, GPS, multisport, više modela i cijena

3099 kn 3699 kn Kupi


3-sistemski podni zvučnici

DAVIS ACOUSTICS MANI Mk2

Idealni za manje prostore i korištenje u sustavu kućnog kina zahvaljujući kompresijskoj komori. 40 -20,000 Hz, 4 ohma mini, 100 W, 92 dB.

5.399 kn 5.989 kn Kupi

Digitalno phono USB pretpojačalo

NAD PP4 C- KO

Nudi vrhunske sonične rezultate, ima mogućnost odabira MM/MC ulaza. Nova verzija AlpineSoft's VinylStudio Lite ripping softvera. Moguće povezivanje s većinom amplifiera, receivera i PC-a, SNR: 76 dB (MM); 78 dB (MC).

1.499 kn 1.799 kn Kupi