KING ICT surađuje s NATO-om u području kibernetičke sigurnosti

Domaća tvrtka potpisala je ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije, što je ujedno i njihov najveći međunarodni ugovor, a tiče se isporuke i implementacije sigurnosnih rješenja

Sandro Vrbanus ponedjeljak, 5. listopada 2020. u 00:24

KING ICT potpisao je ovoga ljeta ugovor s NATO-ovom Agencijom za komunikacije i informacije u području kibernetičke sigurnosti. To je dosad najveći međunarodni ugovor KING ICT-a, dobiven je na međunarodnom natječaju, a vrijednost mu je 7,8 milijuna eura.

Ugovor uključuje isporuku i implementaciju SIEM rješenja za upravljanje sigurnosnim zapisima i događajima s kompletnom, najsuvremenijom IT infrastrukturom te uslugama isporuke, implementacije, edukacije i jamstva. NATO je na natječaju tražio dobavljača koji može pokazati iskustvo u ovom području, raspolaže s timom stručnjaka te znanjem potrebnim za izradu optimalnog dizajna i implementacije rješenja iz domene kibernetičke sigurnosti i IT infrastrukture.

Sgurnosno rješenje za NATO

SIEM (Security Information and Event Management) rješenje ključan je sustav pri obavljanju zadaća obrane od kibernetičkih napada i koristit će se u sklopu usluga koje NATO Cyber Security Centre u sklopu agencije NCIA isporučuje NATO-u. SIEM infrastruktura omogućava ovom centru otkrivanje i odgovaranje na sigurnosne incidente putem korelacije informacija i rekreiranja scenarija, za što se mora analizirati velika količina podataka na infrastrukturi velikog kapaciteta.

"Zahvalni smo svima koji su nam ukazali povjerenje i postali dio tima ovog projekta ustupajući resurse. Raduje nas što smo dio priče u kojoj smo to mogli demonstrirati i dobiti povjerenje za ovako važan posao", kažu iz KING ICT-a. Implementacija ugovora započela je 1. rujna.