Nova akvizicija THQ Nordica je tim koji stoji iza RPG-a Kingdom Come: Deliverance

Izdavač kojemu je mantra očito "moraš skupit' sve" nastavlja s akvizicijama, a ovog puta je na red došao češki Warhorse Studios

Mateja Šop četvrtak, 14. veljače 2019. u 06:00

RPG koji je dugo godina bio u izradi i imao veoma ambiciozne ideje, Kingdome Come: Deliverance, danas slavi prvi rođendan, a uz to veselje razvojni tim Warhorse Studios slavi još nešto. THQ Nordic, izdavač koji je u proteklih godinu dana pod svoje okrilje doveo timove Bugbear i Coffee Stain i otkupio prava na IP-ove Outcast, Carmageddon i Kingdoms of Amalur, isto je napravio s ovim češkim razvojnim timom.

Obje strane prilično su zadovoljne ovim poslovnim potezom koji je izdavača koštao 33,2 milijuna eura, a evo što je izjavio predsjednik Warhorsea: "Pridruživanje THQ Nordic obitelji veoma je važan korak za naš studio. Počeli smo kao mali start-up s nekolicinom zaposlenika koji su bili dovoljno entuzijastični kako bi nam se pridružili na ovom zahtjevnom projektu. Vještina članova našeg tima, povjerenje i podrška našeg glavnog investitora i strast fanova koji su podržali razvoj Kingdom Come: Deliverancea putem Kickstarter kampanje pomogli su nam da rastemo na globalnoj razini. Vjerujemo da će nam podrška koju će nam pružiti THQ Nordic i Koch Media dodatno pomoći u stvaranju uzbudljivih igara za naše kupce i pomicanju granica igraće industrije."

Uz ovu vijest dobili smo i neke brojke vezane uz ovaj povijesni RPG s velikim naglaskom na realizam. Na sve tri platforme za koje je dostupna, igra se prodala u više od dva milijuna primjeraka. Za vrijeme razvoja tim je popio 5 tisuća litara kave, napisano je 2,2 tisuće stranica teksta, 50 glumaca snimilo je više od 45 tisuća linija dijaloga i o igri se pričalo na više od 40 događanja diljem svijeta.

Sudeći prema drugim timovima koje je THQ Nordic prisvojio, Warhorse će nastaviti po starome. Jedina promjena koja bi se mogla dogoditi je trgovina u kojoj će se budući njihovi projekti prodavati. Deep Silver, čiji je THQ Nordic vlasnik, je u zadnji čas sklopio dogovor s Epic Gamesom i od Metro Exodusa napravio ekskluzivu za njihovu novu trgovinu do veljače iduće godine, a Coffee Stain je također svoj Satisfactory prebacio tamo, iako je prvotno bio najavljen za izlazak na Valveovom servisu.

Kingdom Come: Deliverance dostupan je za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a prošlog tjedna izašlo je treće proširenje u obliku Band of Bastards. Sve informacije o igri možete proučiti na službenim stranicama, a trailer za spomenuti DLC nalazi se ispod teksta.