Pregovori Nvidije i ARM-a navodno u završnoj fazi

Bloomberg donosi informaciju kako su pregovori između Nvidije i ARM o preuzimanju već u uznapredovaloj fazi te su vrijedni više od 32 milijarde američkih dolara

Matija Pavlić subota, 1. kolovoza 2020. u 22:58

Na našim smo stranicama već pisali kako je Softbank stavio poznatu britansku tvrtku za dizajniranje čipova ARM u prodaju.

Od istog izvora (Bloomberga), koji je spomenuo kako je Nvidia najizgledniji kupac britanske tvrtke sada stižu novi detalji o pregovorima između Nvidije i ARM-a. Pregovori o preuzimanju su navodno u uznapredovaloj i gotovo završnoj fazi (završetak pregovora valja očekivati u narednim tjednima), a sama akvizicija je navodno vrijedna preko 32 milijardi američkih dolara.

Ističe se kako je Nvidia zasad jedini potencijalni zainteresirani kupac, a ukoliko se akvizicija ostvari bit će to jedan od najvećih poslova što se tiče industrije računalnih čipova.

Nvidia je trenutačno jedan od vodećih tvrtki u GPU sektoru, no s CPU sektorom nemaju previše dodira. Izuzetak je Tegra serija čipova koja se ugrađuje u Nintendo Switch konzole i u Shield liniju STB-ova.

Što se tiče Softbanka, oni su ARM preuzeli 2016. godine za 31 milijardu američkih dolara, a od onda je ARM samo rastao, s obzirom da njihove dizajne koriste Qualcomm, Apple (uskoro spremaju prelazak s Intelovih procesora na ARM čipove), Samsung i Huawei za svoje čipove.