Q bio jedan od finalista za nagradu EY poduzetnik godine

Q se našao u elitnom društvu pet najboljih u konkurenciji 44 kandidata iz 28 domaćih kompanija u sedmom izdanju nagrade EY Poduzetnik godine

debug.hr subota, 19. ožujka 2022. u 09:37

Domaća IT tvrtka Q jedan je od pet finalista ovogodišnjeg izbora za nagradu EY Poduzetnik godine, jedne od najprestižnijih nagrada koja se dodjeljuje najboljim poduzetnicima u Hrvatskoj. Q se našao u elitnom društvu pet najboljih u konkurenciji 44 kandidata iz 28 domaćih kompanija.

“Čast nam je što je stručni žiri prepoznao naš trud i rad i svrstao nas među pet ovogodišnjih finalista. Za nas je ovo veliko priznanje koje je još jedna potvrda da radimo dobar posao. Ovom prilikom čestitao bih ovogodišnjim dobitnicima iz sjajne kompanije Bomark Pak, kao i svim finalistima i natjecateljima”, naglasio je CEO Q-a Filip Ljubić.

Ove je godine organizirano sedmo izdanje nagrade EY Poduzetnik godine, a neovisni stručni žiri najbolje je odabrao prema globalnim kriterijima. Poduzetnicima godine proglašeni su Miljenko Borščak i Stiven Toš, vlasnici kompanije Bomark Pak, a osim Q-a, u finalu izbora našli su se Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb, Studio 3LHD i Sofa IT.

IT tvrtku Q pokrenula su 2013. godine tri prijatelja: Filip Ljubić, Dalibor Jurgec i Vedran Tolić. Q trenutno broji preko 280 stručnjaka, a na popisu klijenata za koje je radi su svjetski brendovi kao što su Novartis, The Times, Manpower Group, Vaillant, BBC i brojni drugi. U 2021. godini Q je narastao za oko 70 posto, na gotovo 100 milijuna kuna prihoda te je doveo 120 novih ljudi.

Ulazak u finale za EY Poduzetnika godine dolazi nakon što je Q svrstan među 10 najboljih web development tvrtki u svijetu prema ocjeni Clutcha, vodeće svjetske istraživačke agencije za rangiranje IT kompanija. Q nastavlja nizati priznanja i širiti svoje poslovanje pa su tako nedavno otvorili i development centar u Beogradu, a ranije je otvoren i ured u Londonu.