Slovenska tvrtka Iskraemeco postala je većinski vlasnik Holosysa

HOLOSYS d.o.o. bavi se razvojem naprednih IoT uređaja i rješenja u području daljinskog očitanja potrošnje vode i energije

Bug.hr četvrtak, 21. travnja 2022. u 21:59

Društva ISKRAEMECO d.o.o. i HOLOSYS d.o.o. sklopila su ugovor o akviziciji prema kojem je Iskraemeco stekao većinski udio u Holosysu. Dosadašnji članovi uprave Holosysa nastavljaju upravljati redovnim poslovanjem tvrtke.

Potpisivanju ugovora nazočili su Ahmed Elsewedy (CEO Elsewedy Electric grupacije te predsjednik Nadzornog odbora Iskraemecoa), Bahaa Abdullah (član Uprave Iskraemecoa), Luis Goncalves (predsjednik Uprave Iskraemecoa) te predsjednik uprave Holosysa Tomislav Lekić, kao i članovi uprave Holosysa Zoran Zoričić te Ivan Lukačević.

Ovom akvizicijom omogućeno je kombiniranje resursa i stručnosti tvrtki koje koriste najsuvremenije tehnologije u ‘’energy management’’ industriji. Obje tvrtke će tako dobiti priliku za širenje svog portfelja proizvoda i naprednih komunikacijskih rješenja, ali i za jačanje odnosa sa širokom bazom korisnika iz područja energetike, upravljanja potrošnjom vode, smart city segmentom i slično.

Iskraemeco i Holosys će tako korisnicima moći ponuditi sveobuhvatna pametna rješenja na područja upravljanja energijom i pritom ojačati svoju poziciju na tržištima Europske unije, Bliskog istoka, Južne Amerike i Afrike te proširiti svoje područje djelovanja na globalnom tržištu.

’Iznimno sam sretan i ponosan što Holosys postaje dio Iskraemeco grupacije. Uvjeren sam da će ova suradnja dovesti iskustvo naših korisnika na još višu razinu s obzirom da nam se sada dodatno širi portfolio proizvoda i usluga za ‘’smart metering’’. Nova rješenja koja ćemo sada moći ponuditi korisnicima uključuju ‘’pametna’’ mjerila potrošnje vode i energenata, razne module, senzore, ali i napredna softverska rješenja za mjerenje, nadzor i naplatu potrošnje vode i energenata. Tvrtka će sada moći brže rasti uz jake temelje, a to će naravno donijeti i više prilika na globalnom tržištu“, rekao je Tomislav Lekić, suosnivač Holosysa.