Valcon je preuzeo softversku tvrtku Typeqast

Typeqast, nizozemska softverska tvrtka koja u Hrvatskoj posluje od 2017. u uredima u Splitu, Zagrebu i Osijeku, od sada je dio Valcon grupe

Bug.hr ponedjeljak, 31. siječnja 2022. u 10:28

Typeqast, nizozemska softverska tvrtka koja u Hrvatskoj posluje od 2017. u uredima u Splitu, Zagrebu i Osijeku, od sada je dio Valcon grupe. Typeqast je osnovan u Hrvatskoj te se kroz posljednjih 5 godina od razvio u ozbiljnu softversku tvrtku koja zapošljava skoro 200 ljudi u uredima u Splitu, Zagrebu i Osijeku, kao i u nedavno pokrenutim uredima u Srbiji i Rumunjskoj.

Ovim spajanjem Valcon će dodatno ojačati svoj tehnološki i podatkovni segment poslovanja te će dodatno učvrstiti svoje ambicije da postane premium usluga operativnog konzaltinga u sjeverozapadnoj Europi, s fokusom na visoku tehnologiju i podatke. Typeqast je kroz svoje urede u Hrvatskoj posljednjih godina izgradio respektabilan tim softverskih stručnjaka koji sudjeluju na razvoju softverskih rješenja za klijente iz zapadne Europe, Velike Britanije i SAD-a.

Marko Barić, direktor razvoja u Typeqastu i direktor tvrtke u Hrvatskoj
Marko Barić, direktor razvoja u Typeqastu i direktor tvrtke u Hrvatskoj

"Vjerujemo da će partnerstvo s Valconom dati Typeqastu dodatnu snagu i ubrzati put prema sljedećoj fazi u životu naše tvrtke te nam otvoriti vrata prema novih tržištima i još zanimljivijim i većim klijentima. Naše ambicije su i do sada bile velike, a s ovim spajanjem su postale još i veće. Typeqast donosi Valconu višegodišnje znanje i iskustvo u nearshoring i outsourcing uslugama razvoja softvera kroz razvojne centre u jugoistočnoj Europi", kazao je Marko Barić, direktor razvoja u Typeqastu i direktor tvrtke u Hrvatskoj.

Tvrtka u Hrvatskoj nastavlja poslovati na isti način i kroz iste urede kao i do sada.