Bili smo na trećem izdanju studentske borbe robota, atmosfera je bila 'užarena'

Treće izdanje Fightboticsa donijelo je sa sobom 'užarenu' atmosferu, a naslov prvaka odnio je tim Eggsecutioner

Matej Markovinović srijeda, 6. prosinca 2023. u 15:13
📷 Foto: Matej Markovinović, Bug
Foto: Matej Markovinović, Bug

Ove nedjelje službeno je završilo treće izdanje Fightboticsa, borbe robota u organizaciji Studentskog makerspacea Strojarnica, Studenata Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Akademije dramske umjetnosti.

Turnir, koji se inače održao u zagrebačkom klubu Močvara, privukao je 23 tima entuzijasta iz redova fakulteta, srednjih škola i tvrtki iz različitih dijelova Hrvatske. Osim natjecatelja, turnir je privukao i brojnu publiku pa su karte rasprodane u svega nekoliko dana. U to da je bilo puno zainteresiranih gledatelja, uvjerili smo se i sami.

Borbe su bile vrlo „užarene“, kao i cjelokupna atmosfera. Nakon višesatnih borbi, u finalu su se našli timovi SpužvaBot 2 Osvetnik i Eggsecutioner. Iako je finale bilo napeto, naslov prvaka odnio je Eggsecutioner uz dvije uzastopne pobjede.

Pobjednički tim Eggsecutioner.  📷 Foto: Fightbotics
Pobjednički tim Eggsecutioner. Foto: Fightbotics

Osim natjecateljskih rundi, održale su se i revijalne runde za robote koji su ispali iz natjecanja i neke počasne robote kao što su oni koje su izradili sami organizatori turnira. Kako navode organizatori, revijalne borbe zabavnog su karaktera jer natjecatelji nemaju više što za izgubiti. U najvećoj revijalnoj borbi sudjelovalo je čak osam robota.

Djelić atmosfere donosimo kroz galeriju fotografija koju prilažemo u nastavku.