LG Display zbog koronavirusa privremeno zatvorio tvornicu u Južnoj Koreji

Tvrtka LG Display privremeno je zatvorila svoje postrojenje u Gumi Business Complexu radi jedne osobe kojoj je dijagnosticiran koronavirus, a koja radi u - obližnjoj banki

Matija Pavlić utorak, 3. ožujka 2020. u 06:00

I tvrtka LG Display ima problema zbog uznapredovale epidemije koronavirusa (COVID-19) u Južnoj Koreji. Tvrtka je odlučila privremeno zatvoriti svoje postrojenje u Gumi Business Complexu, a ponovno je otvaranje zakazano već za 3. ožujka.

Razlog za zatvaranje 29. veljače bio je jedan radnik s dijagnosticiranim koronavirusom u banci smještenoj u Gumi Business Complexu gdje su smještena i postrojenja LG Displaya. Postrojenje je zatvoreno kako bi se provela brza dezinfekcija te određene mjere kao što je ugradnja dodatnih postaja za dezinfekciju ruku, distribucija dodatnih maski za lice i uređaja za mjerenje temperature na ulazima u postrojenja.

Ovo kratko zatvaranje postrojenja u kojem se proizvode pretežno TFT LCD zasloni ne bi trebalo imati previše posljedica na opskrbni lanac. Valja napomenuti da se postrojenje Gumi nalazi u blizini grada Daegu, trenutačnom središtu epidemije koronavirusa u Južnoj Koreji.