Mate Rimac demantirao urbanu legendu: C_Two ipak nije rasprodan

Imate li koji milijunčić na raspolaganju, još uvijek stignete otići do Svete Nedelje i ostaviti kaparu za novi Rimčev električni superautomobil. C_Two, pojašnjeno je, nije rasprodan kao što se to već dugo misli

Sandro Vrbanus utorak, 19. siječnja 2021. u 12:30

U ožujku 2018. godine, netom nakon što je prvi puta prikazan javnosti na sajmu automobila u Ženevi, Rimčev novi električni superautomobil C_Two dospio je u brojne medije jer je njihov voditelj prodaje Krešo Ćorić bio izjavio da je svih 150 komada planirane proizvodnje – već tada bilo rasprodano. Međutim, nakon gotovo tri godine, tijekom kojih se C_Two mijenjao, razvijao, dorađivao, testirao i dobio nekoliko predprodukcijskih prototipa, sam Mate Rimac javno je pojasnio da je tada njihov voditelj prodaje krivo interpretiran, odnosno da je došlo do nekog nesporazuma.

Još malo pa nestalo

Početnih 1,7 milijuna eura, koliko će najmanje koštati svaki primjerak superautomobila C_Two, ipak do sada nije izdvojilo 150 kupaca. Nico Rosberg jest, a uz njega još nekolicina, tako da je za sada rasprodana barem prva godina proizvodnje. Da ne biste za dezinformacije o prevelikoj prodaji okrivili poslovično Rimcu naklonjene hrvatske medije, spomenimo kako je tada prvi o tome pisao portal Autocar. Je li se voditelj prodaje Rimac Automobila nespretno izrazio, ili ga je britanska novinarka krivo shvatila (ili oboje), ostavljamo vama na procjenu.

Sastavljanje predserijskih modela je u tijeku
Sastavljanje predserijskih modela je u tijeku

Kako bilo, Mate Rimac sada pojašnjava kako interesa kupaca ima, ali do sada ih nije mnogo isprobalo prototip. Osnovi razlog za to je pandemija koja otežava putovanja, ali i činjenica da je Rimac još nova marka. Određen broj kupaca čeka završetak proizvodnje i homologacije te prve recenzije finalnog modela prije nego posegnu u džep.

Trenutačno se u pogonima Rimac Automobila sklapaju tri modela koji će poslužiti marketingu i prodaji da ih približe krajnjim kupcima, kao i za probne vožnje diljem svijeta. Istodobno će se pojaviti i niz nezavisnih recenzija i testova, a prije početka serijske proizvodnje i prodaje C_Two će dobiti i svoje komercijalno ime, koje neće više nositi prefiks "C" (concept).

 

Something I wanted to clear up for a long time. During an interview with our Head of Sales a couple of years ago, a...

Posted by Mate Rimac on Monday, January 18, 2021