Mercedes-Benz ulaže pola milijarde eura u proizvodnju električnog kompakta

Njemački proizvođač opremit će svoju tvornicu u francuskom Hambachu kako bi tamo proizvodio novi električni automobil kompaktne klase

Sandro Vrbanus srijeda, 23. svibnja 2018. u 06:00

Tvornica automobila u francuskom mjestu Hambachu, u vlasništvu Daimlera uskoro će biti modernizirana i prilagođena proizvodnji električnih automobila. Kompanija je odlučila uložiti čak 500 milijuna eura u "elektrifikaciju" kako bi se u ovoj tvornici mogli proizvoditi električni automobili novog Mercedes-Benz modela kompaktne klase.

Novi kompaktni model nadopunit će Mercedesovu EQ seriju čija se proizvodnja najavljuje za sljedeću godinu. Bit će to prvi puta da se neki modeli Mercedesa proizvode u Francuskoj.

Pripreme za proizvodnju električnog kompaktnog EQ-a počet će uskoro, a glavnina investicije bit će usmjerena na modernizaciju proizvodne linije, izgradnju nekoliko novih pogona potrebnih za proizvodnju, te širenje dijela tvornice u kojem se vrši sastavljanje vozila. Iako početak proizvodnje nije službeno najavljen, vjeruje se da bi se on mogao dogoditi kroz dvije do tri godine, jer Daimler ima plan do 2022. godine na tržište plasirati cijelu gamu električnih automobila pod markom Mercedes-Benza.

Na slikama: lani predstavljeni kompaktni koncept Mercedesa EQA, električnog nasljednika A klase.Prijenosni zvučnici priznatih svjetskih brendova!

JBL, MARSHALL, HARMAN/KARDON

Ronis je dom najboljim svjetskim brendovima. Otkrij vrhunski zvuk, uvijek i svugdje. Provjeri ponudu!

Kupi

BT APTX soundbar sa subwooferom

ACOUSTIC ENERGY Aego 3

Kombinacija suba i soundbara za sve one koji žele kompaktno kućno kino odličnog zvuka uz značajnu uštedu na prostoru. Kompaktan dizajn, digitalno povezivanje, daljinsko upravljanje, 2 x RCA Phono, 65VA

1.725 kn 2.299 kn Kupi

Bežični WiFi BT zvučnik

HARMAN KARDON OMNI 10 PLUS

Omogućuje jednostavno postavljanje bežičnog HD glazbenog sustava. Najbrži način da svoju glazbu učinite bežičnom bilo gdje u svom domu. Spotify, Chromecast, 52Hz~20kHz.

1.699 kn 1.919 kn Kupi