Porsche Taycan u tri inačice, cijena od 90 do 130 tisuća dolara

Porscheov prvi električni automobil, Taycan, na tržište bi trebao stići sljedeće godine, a kompanija već upisuje prednarudžbe i uzima polog za kupnju

Sandro Vrbanus subota, 29. prosinca 2018. u 07:30

O Porscheovom prvom punokrvnom električnom automobilu piše se već duže vrijeme, a iz Stuttgarta s vremena na vrijeme u javnost puste poneku informaciju ili fotografiju kako bi "podgrijavali" atmosferu prije službenog predstavljanja produkcijskog modela i dugo očekivanog početka prodaje.

Tako smo do sada vidjeli ponešto fotografija Taycana, doznali njegove tehničke specifikacije kao i ambiciozne proizvodne planove. Ovaj bi se električni superautomobil trebao, naime, proizvoditi i u 20 tisuća primjeraka godišnje. Dodatno, prije nekoliko dana Porsche je objavio i video u kojem zainteresiranu javnost podučava – kako izgovoriti riječ Taycan:

Sada, pak, automobilistički novinar Alex Roy doznaje izravno od Porschea kakve će biti ponuđene konfiguracije ovog modela jednom kada isti krene u prodaju. Izravno iz njemačke kompanije potvrđeno mu je kako će Taycan na tržište izaći za otprilike godinu dana, i to u tri inačice s različitim vrstama pogonskog sustava. Bit će to obični Taycan, Taycan 4S i Taycan Turbo.

Cijene ovih modela kretat će se od 90 pa sve do 130 tisuća dolara – i to prije dodatne opreme koju kupac može izabrati. Po tim cijenama ovaj će automobil gotovo izravno konkurirati sportskim inačicama Teslinih modela S, pa će kupci birati između njih po tome je li im više "seksi" voziti Teslu ili Porschea.

Zanimljivo, iz Porschea čak kažu i da su vlasnici Teslinih automobila i najčešći prednaručitelji Taycana.

Potencijalni kupci novog Taycana već se sada mogu predbilježiti na Porscheovim stranicama. Tamo mogu iskazati svoj interes za kupnju jednog primjerka, uplatiti 2.500 dolara predujma i potom čekati na isporuku.

Taycane, Taycane, Taycane moj...
Taycane, Taycane, Taycane moj...