Iduće godine Apple bi mogao prodati 85 milijuna AirPodsa

Analitičar AllianceBernsteina predviđa kako će Apple iduće godine prodati oko 85 milijuna AirPodsa, pri čemu će imati prihode od 15 milijardi dolara, u odnosu na ovogodišnjih 6 milijardi dolara

Matija Pavlić utorak, 24. prosinca 2019. u 06:00

Analitičar AllianceBernsteina, Toni Sacconaghi, predviđa vrlo uspješnu 2020. godinu za Appleov gadget, bežične slušalice AirPods.

Što se tiče još nekoliko dana aktualne 2019. godine spomenuti analitičar predviđa da će biti prodano AirPods slušalica u vrijednosti od 6 milijardi američkih dolara. Za 2020. godinu i Apple Sacconaghi predviđa prihode od 15 milijardi američkih dolara od 85 milijuna prodanih primjeraka AirPods slušalica.

Ukoliko se takav rast nastavi i tijekom 2021. godine AirPods slušalice bi mogle postati Appleov treći sektor po ostvarenim prihodima. Analitičar naglašava i upozorava na mogućnost saturacije tržišta bežičnih slušalica nakon 2020. godine što bi moglo utjecati na prodajne rezultate AirPodsa, no svakako se očekuju novi modeli AirPodsa koji će nuditi nove funkcije i poboljšanja u odnosu na aktualne modele.