AMD-ovi Radeoni 6800 stigli na testiranje

Za koji dan AMD-ove nove grafičke kartice biti će dostupne za kupovinu, a mi ćemo s vama moći podijeliti i rezultate testiranja. No, prije toga, donosimo vam snimku našeg prvog susreta s njima odnosno takozvani unboxing

Denis Arunović ponedjeljak, 16. studenog 2020. u 15:52

S obzirom na katastrofalno lošu dostupnost novih Nvidijih grafičkih kartica temeljenih na arhitekturi Ampere, igrači diljem svijeta s oduševljenjem su dočekali predstavljanje novih AMD-ovih grafičkih kartica iz serije Radeon RX 6000. S obzirom da se AMD za razliku od Nvidije za proizvodnju oslanja na tajvanski TSMC i njegov dokazani 7-nanometarski proizvodni proces, za očekivati je, a u AMD-u se i de facto zaklinju, da će dostupnost novih Radeona biti daleko bolja od Nvidijih RTX 3000 kartica. Kako potonje na sva svjetska tržišta stižu na kapaljku, to ne bi trebalo biti odveć teško. 

U susret podizanju embarga na objavu rezultata testiranja, analize i demonstracije kompletne tehnologije koju ove kartice donose, te njihovoj komercijalnoj dostupnosti, AMD na je poslao na testiranje oba uskoro dostupna modela - Radeon RX 6800 i jači 6800 XT. Kartice još uvijek testiramo, a u kratkom unboxing videu zabilježili smo naš prvi susret s njima.