Intel sprema konferenciju za diskretnu grafiku

Intel će u prosincu organizirati konferenciju na kojoj će predstaviti napredak u razvoju njihove nove diskretne grafike poznate pod kodnim imenom Arctic Sound koja se na tržištu očekuje 2020. godine

Matija Pavlić petak, 30. studenog 2018. u 06:30

Poznato je kako Intel već neko vrijeme radi na vlastitoj diskretnoj grafici koju u skoroj budućnosti namjerava plasirati na tržište. U prilog tome stiže i informacija kako će tvrtka u prosincu organizirati posebnu konferenciju posvećenu upravo njihovoj budućoj diskretnoj grafici.

Na njoj će biti prisutni Raja Koduri i drugi visoko profilirani Intelovi predstavnici koji će iznijeti nove informacije u napretku projekta razvoja Intelove diskretne grafike. Intelov diskretni GPU se na tržištu očekuje 2020. godine i razvija se pod kodnim imenom Arctic Sound.

To bi bio treći Intelov pokušaj ulaska na tržište diskretne grafike, nakon onog iz 1998. godine (i740 grafika koja je poslije redizajnirana u integriranu grafičku karticu) te nikad dokraja ostvarene Larrabee arhitekture iz 2009. godine.

Da je Intel ovaj put ozbiljan što se tiče svojeg projekta razvoja diskretne grafike svjedoči i angažiranje Kodurija (bivšeg šefa razvoja AMD-ovih grafičkih rješenja), otvaranje centra za istraživanje i razvoj grafičkih rješenja u Kanadi te budući centar za istraživanje i razvoj grafičkih rješenja koji će biti smješten u Indiji.

Osim uz sektoru grafike za gamere, Intel svoja grafička rješenja namjerava iskoristiti i u sektorima umjetne inteligencije te strojnog učenja kako bi konkurirao Nvidiji.