Prijave za My Smart City Zadar hackathon produžene do 15. listopada, pobjednike čeka 20.000 kuna

Prijave su besplatne, a pobjednički tim naprednog hackathona osvojit će novčanu nagradu od 20.000, a pobjednici početnog hackathona 10.000 kuna

Bug.hr ponedjeljak, 14. listopada 2019. u 15:49

U Zadru će se 17. i 18. listopada 2019. održati drugo izdanje My Smart City konferencije i hackathona. Ove godine teme konferencije koja će se održati u Kazalištu lutaka u četvrtak, 17. listopada, bit će fokusirane na pametna rješenja za grad usmjerena na turizam, a organizatori očekuju oko 250 sudionika.

Besplatne prijave na hackathon

Uz konferenciju održat će se i 24-satni My Smart City hackathon početne i napredne razine. Hackathon će se održati u crkvi Svetog Dominika, a trajat će od četvrtka, 17. listopada u 10:00 do petka, 18. listopada, u 10:00.

Tijekom trajanja hackathona svi sudionici će imati pomoć mentora, a u petak, 18. listopada, timovi će predstaviti svoja rješenja žiriju i publici konferencije. Pobjednike će, nakon predstavljanja svih rješenja, odabrati stručni žiri.

Prijave za hackathon su produžene do utorka, 15. listopada u ponoć, pa još stignete prijaviti sebe i svoj tim i osvojiti novčanu nagradu! Za pobjednike naprednog hackathona organizator je osigurao novčanu nagradu u iznosu od 20.000 kuna, a pobjednici početnog hackathona kući će otići bogatiji za 10.000 kuna. Prijave su besplatne i otvorene online putem ovog linka.

Zadar kao pametni grad

My Smart City Zadar konferencija bavit će se tehnološkim rješenjima koja Zadar mogu učiniti pametnim gradom. Ove godine fokus će biti na sektoru turizma pa će se razgovarati o konkretnim rješenjima koja mogu poboljšati infrastrukturu, postići bolju održivost rasta turističkog prometa te podići kvalitetu života lokalnog stanovništva. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu prijavu online. U programu će sudjelovati predavači koji su mahom Zadrani koji karijeru grade u globalno uspješnim tvrtkama ili poduzetnici koji su odlučili biti arhitekti vlastitog uspjeha te iza sebe imaju niz uspješnih poslovnih priča.

Program konferencije

Konferencijski program objavljen je na službenom webu, a uz predavanja na temu tehnologije i turizma te Smart City rješenja (Marin Mamić, Amazon) te utjecaja novih medija na turističku komunikaciju i promociju (Domagoj Bebić, IPSA RC Liaison Representative) održat će se i dva panela koja će se baviti temama koje su aktualne za zadarsku turističku svakodnevnicu.

Panel "Kako rast turističkog prometa utječe na kvalitetu života lokalnog stanovništva" moderirat će urednik magazina Mreža, Zadranin Oleg Maštruko, a sa svojim sugovornicima će razgovarati o tome kako tehnologija pridonosi, odnosno oblikuje razvoj poslovanja u turističkoj industriji te do koje mjere kontinuirani rast turističkog prometa može biti održiv u smislu društveno odgovornog poslovanja, odgovornog trošenja resursa, zaštite starih gradskih jezgri te brige o okolišu da bi se izbjeglo zagađenje. U diskusiji će mu se pridružiti Marin Mamić (Amazon), Domagoj Bebić (Cyberturist), Petar Kozina (Društvo arhitekata Zadar), Luka Primorac (Boat Buddy) i Marko Mišulić (Rentlio).

Tijekom popodnevnog panela Tehnologija kao partner u razvoju lokalnog turizma Šime Lugović, predavač na zadarskom Sveučilištu s panelistima će prokomentirati kako rast turističkog prometa utječe na lokalno gospodarstvo te strategiju razvoja turizma Grada Zadra. U raspravi će mu se pridružiti Nikola Žinić (Bruketa & Žinić & Gray, App Zagreb Be There), Ante Galić (Turistička zajednica Grada Zadra), Sarah-Jane Begonja (blog Chasing the Donkey), Josip Zurak (Authland) i Jerko Škorić (Divit).

Dvodnevni program završit će Networking partyjem na kojem će biti proglašena najbolja tri prvoplasirana Hackathon tima u boje kategorije te će im biti dodijeljene nagrade.