INA je od petka pod kibernetičkim napadom

INA je danas na svojim službenim internetskim stranicama objavila kako se od petka nalaze pod kibernetičkim napadom hakera te kako čine sve što mogu kako bi napad zaustavili

Stjepan Bilić nedjelja, 16. veljače 2020. u 23:42

INA Grupa (INA-Industrija nafte d.d.) objavila je danas na svojim službenim internetskim stranicama kako se trenutno nalaze pod kibernetičkim napadom. Informacije o samom napadu su dosta šture, odnosno nema mnogo poznatih detalja.

Na stranicama INA-e navodi se kako je napad počeo još u petak, 14. veljače 2020. oko 22 sata i kako i dalje traje. No, usprkos tome iz INA-e poručuju kako nema opasnosti za korisnike njihov usluga, jer su sve vrste plaćanja sigurne, kako gotovinske tako i one kartične.

Napad na INA-in sustav prouzročio je povremene probleme s izdavanjem bonova za mobitele, elektroničkih vinjeta, plaćanje komunalnih računa i slično. Sama opskrba tržišta je sigurna te se prodaja goriva na njihovim maloprodajnim mjestima odvija bez smetnji.

Iako nije bilo potrebno INA je na svojim stranicama posebno naglasila kako žurno rade na otklanjanju poteškoća u radu. Također ispričali su se kupcima za eventualne neugodnosti koje je im je nastala situacija mogla prouzročiti te su zamolili za razumijevanje do ponovne pune uspostave sustava.

O daljnjem razvoju situacije javnost će biti pravovremeno izvještena, stoji na stranicama INA-e.

📢 5 godina jamstva

TOP!

KINGSTON

PC memorija, vanjski SSD te USB memorija prepoznate kvalitete po vrhunskim cijenama.

Od 39 kn Kupi


2-smjerni kompaktni zvučnik

FOCAL Super Bird

Zidna montaža (okomito i vertikalno), mogućnost podnog stalka, ABS kučište, 55Hz – 25kHz, 8 ohma, 15 - 150W, 90dB.

1.599 kn 1.999 kn Kupi

3-smjerni stereo zvučnici

ACOUSTIC ENERGY AE320

28 mm aluminijski visokotonac, izvrsne karakteristike disperzije zahvaljujući tehnologiji široke disperzije, 35Hz - 30kHz, 90dB, 8ohma.

12.799 kn Kupi