Cuphead premašio milijun prodanih primjeraka

Cuphead je uspješno premašio milijun prodanih primjeraka na PC-u i Xboxu One u svega dva tjedna na tržištu

Viktor Krištić ponedjeljak, 16. listopada 2017. u 16:38

Razvojna kuća StudioMDHR je najavio da je run'n'gun platformer Cuphead uspješno premašio impresivnu brojku od milijun prodanih primjeraka na PC-u i Xboxu One i to u svega dva tjedna nakon izlaska u prodaji. Trenutno nije jasno na kojoj platformi je Cuphead prodan u više primjeraka, no uspjeh novog naslova je neosporan.

Developeri Chad i Jared Moldenhauer su izjavili da su proteklih nekoliko godina neumorno radili ne bi li isporučili igru koja je ostala vjerna izvornoj viziji, te da su iznimno uzbuđeni što je toliki broj ljudi širom svijeta naposlijetku zaigrao Cuphead.

StudioMDHR je pri razvoju Cupheada blisko surađivao s Microsoftom, čiji predstavnik Phil Spencer je također izrazio iznimno zadovoljstvo sa uspjehom nove razvojne kuće.

Kao što je poznato, Cuphead se odlikuje po upečatljivom i jedinstvenom vizualnom stilu koji podsjeća na animirane filmove iz 1930-ih godina. Sama igra je isprva zamišljena kao boss rush naslov u kojemu bi igrači išli od jednog boss sukoba do drugog, no tokom razvoja je koncept donekle promijenjen. U konačnom izdanju igre su uistinu maštoviti i raznoliki sukobi razbijeni sa platformskim run'n'gun levelima u stilu popularne Contre i drugih arkadnih naslova.