Igre

Diablo Immortal odgođen za iduću godinu, u planu brojna poboljšanja

Damir Radešić srijeda, 4. kolovoza 2021. u 16:35

Diablo Immortal ipak neće biti objavljen ove godine zbog poboljšanja i prepravaka temeljenih na povratnim informacijama igrača koji su sudjelovali u zatvorenom alpha testiranju

Iako je završna inačica Diabla Immortal, mobilne prerade legendarnog akcijskog RPG serijala, trebala biti objavljena do konca godine, Blizzard je zaključio kako je pred njima još poprilično posla. Naime, prema povratnim informacijama igrača zatvorenog alpha testiranja koje se odvijalo mjesecima, prepravke koje namjeravaju implementirati neće biti moguće dovršiti u zadanom roku, zbog čega su izlazak odgodili za neko doba iduće godine. Prema izvješću, igrači su izrazili želju za dugoročnijim PvE aktivnostima zbog kojih planiraju uvrstiti nove raidove s podrškom za osam igrača u kojima vrebaju izazovniji bossevi, dok će nagrada za završavanje težih Challenge Riftova biti vrijedni materijali za nadogradnju opreme koje neće biti moguće nabaviti na bilo koji drugi način.

U zatvorenoj beti je predstavljen sustav battlegroundsa, praktički arena u kojima se igrači mogu okušati u žestokim PvP bitkama koji služe svrsi, no mišljenje developera je da ih treba nadograditi novim funkcionalnostima. Pod time konkretno misle na redizajn sustava za kreiranje partija, balansiranje klasa i razne druge stvari uključujući optimiziranje završnih PvP sadržaja i PvPvE raidova. Na zahtjev igrača, u narednim mjesecima će biti dodana podrška za igranje kontrolerima, no još uvijek nisu pronašli zadovoljavajući način kako prilagoditi kontrole za taj oblik igranja.

Kao i u Diablu III, nakon dosezanja maksimalnog stupnja razvoja, likovi sakupljaju dodatno iskustvo i podižu nivoe Paragona koji ih dodatno osnažuju, pa sukladno tome zaslužuju i smislene nagrade u obliku opreme koja je još jedna od aktivnosti na kojima autori konstantno rade. Želja im je nagraditi igrače koji su u tom završnom stadiju igranja i ponuditi im unikatnu opremu s dodatnim bonusima koja će biti usklađena sa snagom naših avatara, pa će oni koji imaju likove na višem stupnju Paragona ili igraju na višoj težini dobivati i bolju opremu.

U zatvorenom testiranju je predstavljen i sustav tjednog XP-a koji bi trebao obeshrabriti pretjerano igranje kojeg će prepraviti na način da će igrači koji igraju manje dobivati više iskustvenih bodova tijekom igranja, dok će tjedni limit sakupljenog iskustva biti zamijenjen globalnim koji će se vremenom povećavati. Time bi igrači imali veću fleksibilnost u određivanju koliko će vremena posvetiti Diablu Immortal, dok bi oni koji nemaju previše slobodnog vremena na taj način ipak mogli sustići one s viškom. Dodatne detalje o svemu možete pronaći ovdje.