Jazz Jackrabbit nakon dugo godina opet dostupan

GOG i dalje nastavlja sa spašavanjem starih igara koje osim zbog samih tehnikalija nije moguće igrati na modernim sustavima i zbog licenci. Ovog puta su na redu dva platformera i fliper

Mateja Šop četvrtak, 30. studenog 2017. u 23:18

Oni stariji među vama vjerojatno se sjećaju Jazz Jackrabbita. Platformer iza kojeg je stajao tadašnji Epic MegaGames izašao je 1994. godine, a jedan od glavnih ljudi koji su radili na igri bio je Cliff Bleszinski koji je postao poznatiji po radu na Unrealu, a mlađim igračima po serijalu Gears of War. U glavnoj ulozi se nalazi zeleni zec s crvenom trakom oko glave kojemu je glavni zadatak spasiti princezu Evu Earlong.

Original i nastavak, koji je izašao 1998. godine, već dugo nije bilo moguće nigdje nabaviti, a u pomoć nostalgičarima je opet uskočio GOG. Putem službenog Twittera ovaj servis od jučer priča o nečemu fantastičnome što će nas oduševiti, a vijest je objavljena prije nekoliko sati.

Svi koji se žele prisjetiti djetinjstva ili oni koji žele vidjeti kako su to platformeri na računalima izgledali sredinom devedesetih mogu kupiti obje igre po 10 posto nižoj cijeni do 10. prosinca. Jazz Jackrabbit i Jazz Jackrabbit 2 prodaju se po cijeni od 7,69 eura, a nastavak uključuje dodatan sadržaj u obliku JJ2+ moda na kojem su ljubitelji ovog ekscentričnog protagonista radili godinama. On se sastoji od proširenih multiplayer funkcionalnosti i modova, raznih ispravaka i alate koji omogućuju korištenje i igranje sadržaja na kojem zajednica još uvijek radi.

Osim ove dvije igre, ljubitelji flipera mogu nabaviti Epic Pinball: The Complete Collection koji je izašao prvog dana u 1995. godini. On se prodaje po cijeni od 4,59 eura, a ako želite sve tri igre proći ćete nešto jeftinije budući da se paket prodaje za 16,57 eura. Ako ste zainteresirani, zaputite se na GOG.com kako biste proširili svoju digitalnu kolekciju igara.

Već kad smo spomenuli nostalgiju, za kraj ćemo napisati da se i obje Turok igre, pucačine s kraja prošlog stoljeća u kojima se vi i dinosauri međusobno naganjate, također nalaze na popustu naredna tri dana. Obje možete kupiti za 12,78 eura, pa ako vas to zanima zaputite se ovdje.