Logička igra The Sojourn dobila datum izlaska

Igra o kojoj izdavač i razvojni tim intenzivno pričaju posljednjih nekoliko tjedana stiže na PC i konzole krajem rujna

Mateja Šop petak, 2. kolovoza 2019. u 06:00

Razvojni tim Shifting Tides i izdavač Iceberg Interactive već neko vrijeme poručuju ljubiteljima logičkih igara da za njih imaju uzbudljive vijesti, a sada su odlučili objaviti o čemu se radi. The Sojourn, prvi projekt tog nezavisnog britanskog tima, dobio je datum izlaska, pa oni koji žele istraživati zanimljiv svijet prepun zagonetki koji usput i predivno izgleda moći će to napraviti krajem idućeg mjeseca.

Ako prvi put čujete za igru, radi se o iskustvu koji će igračima omogućiti da istraže paralelne svjetove tame i svjetlosti, te se usput zapitaju o prirodi realnosti. Misteriozni svijet koji je tim pripremio istraživat ćete iz prvog lica, a kada se prvi put u njemu nađete svjetlost će vas voditi naprijed. Nedugo nakon vašeg dolaska će on pokazati svoje pravo lice i susrest ćete se sa sve težim izazovima.

Kroz četiri poglavlja, od kojih svako ima poseban stil i atmosferu, upoznat ćete se s osnovnim mehanikama koje će s vremenom postati sve naprednije, a osim što tim želi da vam se mozak muči za zagonetkama, žele da pažnju posvetite filozofskoj priči i zvucima koji će dopirati do vaših ušiju. Osim samih mozgalica ima i platformerskih elemenata, a procjena je da će vam za prelaženje igre trebati više od 10 sati.

The Sojourn je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve tri platforme stiže 20. rujna. Verzija za PC ekskluzivna je za Epic Games Store i trenutno možete odraditi predbilježbe jedino na tom servisu, po cijeni od 21,99 eura. Najnoviji trailer i kako će gameplay izgledati možete vidjeti u nastavku, dok ćete sve druge informacije o tom misterioznom svijetu pronaći na službenim stranicama.