The Sims 4 dobiva opciju odabira seksualne orijentacije Simljana, što nekima nije po volji

Nakon najave Electronic Artsa kako će u idućoj nadogradnji omogućiti dodatne opcije izbora seksualne orijentacije Simljana, neki igrači traže da takav izbor bude opcionalan, no EA ne popušta

Damir Radešić srijeda, 20. srpnja 2022. u 06:00

Iako istospolne romanse i brakovi već postoje u Simsima 4, fizička interakcija s likovima istog spola je bila moguća nakon opcije "WooHoo", da se izrazimo jezikom ovog zabavnog svijeta, koja je dolazila nakon dugotrajnog dodvoravanja. Nadolazećom nadogradnjom, Electronic Arts će vidno olakšati istospolni flert i "nešto više", obzirom da će igrači već prilikom kreiranja likova moći odabrati nekoliko opcija koje će odrediti njihovu seksualnu orijentaciju.

Konkretno, moći ćemo poklikati opcije privlače li našeg avatara na romantičan način muškarci, žene ili oboje, hoće li istraživati svoju seksualnost, te je li zainteresiran za neobavezne veze s muškarcima, ženama ili s oba spola. Dok većina igrača pozdravlja ove nove opcije izbora, neki su pak od Electronic Artsa zatražili da prije njih stave opciju isključivanja istih.

Nakon njihovih zahtjeva, developeri su na službenom profilu Twittera odgovorili na jedan takav upit izjavom kako će ostavljanje praznih polja rezultirati avatarima kakve smo kreirali kao i do sada, pa isti neće imati unaprijed definiranu seksualnu orijentaciju, a međusobna privlačnost s drugim likovima će biti moguća kroz samu igrivost, baš kao što je i trenutno omogućena.

Korak dalje je otišla vodeća dizajnerica Jessica Croft koja je objasnila da iako pokušavaju igračima dati opcije kod određenih elemenata igrivosti, "LGBTQIA+ identiteti su životne činjenice, a ne izbori koje je moguće uključiti ili isključiti".

Electronic Arts se očito drži vlastitih principa koje su ranije zacrtali, poput primjerice izbacivanja istospolnih brakova iz ekspanzije My Wedding Stories kako bi se prilagodili ruskom tržištu, te su u konačnici ovaj dodatak u Rusiji objavili kao "Adults Only". Nadogradnja koja donosi ove promjene stiže 28. srpnja zajedno s dodatkom High School Years i bit će besplatna za sve igrače.