Igre

Velika završnica Fortnite Competitive Seriesa

Damir Radešić četvrtak, 14. listopada 2021. u 06:00

Fortnite World Cup kojeg smo nekad s uzbuđenjem pratili se nažalost neće održati iz svima znanih razloga, no zamijenit će ga ništa manje zanimljiv FNCS s bogatim fondom nagrada

Nesretna globalna pandemija svakodnevno utječe na naše živote bez obzira čime se bavili, pa tako i na igrače Fortnitea koji su svake godine priželjkivali pozivnicu za Fortnite World Cup, natjecanje na svjetskoj razini na kojem su se uživo odmjeravale snage najboljih igrača u areni prepunoj gledatelja i navijača.

Zbog navedenih razloga, svi turniri koji uključuju više osoba uživo, pa tako i Fortnite World Cup, su otkazani, a dok se situacija ne smiri, zamijenili su ih online događaji pod nazivom Fortnite Competitive Series (FNCS). Ukratko, tijekom godine se održava nekoliko natjecanja s novčanim nagradama za koje se igrači natječu iz sigurnosti vlastita četiri zida, a veliko finale predstavlja FNCS Grand Royale zakazan za idući mjesec.

Oni koje prate znaju da je trenutno aktualno drugo poglavlje osme sezone (Chapter 2 Season 8), a kao i ranije, organizatori su kreirali poseban set uputa i pravila za one koji se žele uključiti u lov na nagrade. Obzirom da je riječ o dokumentu s podosta teksta kojeg u cijelosti možete pročitati ovdje, skratit ćemo ga i naglasiti kako je ove godine naglasak na Triosima, odnosno tročlanim timovima koji su iz nekog razloga zamijenili nekad popularne dvočlane i četveročlane ekipe.

Za FNCS je prikupljen i bogat fond nagrada u iznosu od 5 milijuna dolara, no taj je iznos podijeljen po regijama prema procjeni potencijalnih natjecatelja, pa je po Europi raspršen najveći iznos - 2.230.300 dolara.

Samo natjecanje će se održati u dva kruga, ili bolje rečeno tijekom dva vikenda, prvi od 11. do 14. studenog i drugi, koji je ujedno i veliko finale, odmah nakon njega od 19. do 21. studenog. Timovi koji su prijavljeni za natjecanje će imati na raspolaganju tri sata kako bi u maksimalno deset partija sakupili što više bodova, a 33 najbolja automatski kreću na "Victory Path" idući vikend dok će preostali dobiti drugu priliku, "Reload Path", a što to konkretno znači i kako su raspodijeljene nagrade pročitajte na ranije navedenom linku.

Najmanji i najtanji 14" gaming prijenosnik s AMD Ryzen

165 Hz

RAZER Blade 14

Ryzen 9 5900HX, 16GB, 1000GB SSD, GeForce RTX 3070 8GB, 14" QHD 165Hz, Windows 10

17.499 kn 18.799 kn Kupi


Bežični HiFi zvučnici

AUDIOENGINE A2BT

Premium aktivni zvučnici sa stereo zvukom visoke vjernosti spajaju se sa vašom glazbom sa bilo koje aplikacije ili uređaja u sekundi. Vrhunski Bluetooth mini kućni glazbeni sustav savršen je za radnu površinu ili manje prostore.

1299 2289 Kupi

Prijenosni zvučnik

JBL GO 2 champagne

Prijenosni Bluetooth zvučnik za bežični streaming glazbe sa pametnog telefona ili tableta sa ugrađenom punjivom baterijom za do 5 sati reprodukcije, vodootpornim dizajnom i ugrađenim mikrofonom. Dolazi sa audio kabelom.

189 279 Kupi