Top 10 najboljih akcijskih kamera

Na tržištu se nalazi pregršt akcijskih kamera, svaka sa svojim prednostima i nedostacima, pogodne za kupce različite dubine džepa. Za GoPro Hero i DJI Osmo ste već čuli, a jeste li i za ostale?

Mario Baksa subota, 8. kolovoza 2020. u 23:32

Želite se snimati u pokretu, izvoditi vratolomije, snimati vožnje biciklom ili kakvim drugim vozilom - trebat će vam akcijska kamera. Više je razloga za to - akcijske su kamere u pravilu vrlo malih dimenzija i mase, dosta su otporne na udarce, prašinu i vodu ili dolaze s čvrstim zaštitnim kućištima koja ih spašavaju od takvih nepogoda. To ih čini pogodnima za stavljanje na tijelo ili vozilo, a već postoji i pregršt nosača i druge opreme za njih.

1. GoPro HERO8 Black

GoPro je neprikosnoveni vladar akcijskih kamera od davnina, a njihov posljednji top-model HERO8 Black jedna je od najboljih, ako ne i najbolja akcijska kamera, zahvaljujući 60 FPS pri 4K i 240 FPS pri 1080p, uz izvrsnu stabilizaciju snimke.

2. GoPro Hero 7 Black

Za leđima mu je prethodnik, HERO7 Black, koji za nešto nižu cijenu nudi većinu onoga što nudi jači brat.

3. DJI Osmo Action

DJI Osmo Action podržava rezolucije i framerateove koje podržavaju i navedeni HERO-i, samo što nema tako dobru stabilizaciju, no njegova posebnost je ekran s prednje strane, što ga čini posebno pogodnim za selfije.

4. GoPro Max

GoProova akcijska kamera koja snima u 360 stupnjeva dolazi s dobrom stabilizacijom i vodootpornom konstrukcijom.

5. Insta360 One R

Video u 360 stupnjeva kod ove modularne kamere možda malo zaostaje za GoPro Maxom, ali Insta360 može snimati konvencionalni 4K video u 30 FPS i 1080p video u 200 FPS, dočim GoPro Max ne podržava snimanje u 4K, a u 1080p nudi 60 FPS.

6. Sony RX0 II

Sony RX0 II je posebna zvjerka, s obzirom da ima veći senzor od konkurencije (ima senzor veličine 1", kakav je u nekim kompaktnim fotoapratima) te ekran koji se može zakrenuti prema naprijed.

7. YI 4K+ Action Camera

YI 4K+ Action Camera je povoljna alternativa GoProovih modelima Black - također nudi 60 FPS pri 4K, jedino što nije vodootporna sama po sebi te zaostaje stabilizacijom.

8. Sony FDR-X3000 4K

Sony FDR-X3000 4K oblikom se razlikuje od većine ostalih kamera - izdužen je te nema ekran na kojem se može vidjeti kadar, nego ima samo statusni ekran. No, za razliku od ostalih kamera, nudi optički stabiliziran objektiv.

9. Garmin VIRB Ultra 30

Garmin VIRB Ultra 30 ima GPS i G-senzor te se može upariti s drugim Garminovim uređajima, odnosno senzorima, i uz snimke pakira senzorske informacije, jedino je šteta što je 4K video nestabiliziran (niže rezolucije su stabilizirane).

10. DJI Osmo Pocket

DJI Osmo Pocket je akcijska kamera s integriranim gimbalom, odnosno mehaničkom stabilizacijom.

 

Anketa Glasanje do 15.8.2020. Glasanje zatvoreno

Ukupni broj glasova: