M SAN Grupa održala regionalnu konferenciju "Sigurna digitalna budućnost"

M SAN Grupa održala je 09. svibnja 2024. godine u Hotelu International regionalnu cybersecurity konferenciju "Sigurna digitalna budućnost". Glavna tema održane konferencije bila je Cybersecurity izazovi u eri novih zakonskih regulativa – NIS2 & DORA

Bug.hr ponedjeljak, 13. svibnja 2024. u 15:34

M SAN Grupa održala je 09. svibnja 2024. godine  u Hotelu International regionalnu cybersecurity konferenciju "Sigurna digitalna budućnost". Glavna tema održane konferencije bila je Cybersecurity izazovi u eri novih zakonskih regulativa – NIS2 & DORA.

Na jednodnevnom eventu, preko 200 sudionika je imalo priliku poslušati 12 zanimljivih predavanja kroz 2 tracka (business i technical) kao i panel na kojem su sudjelovali vrhunskih regionalnih stručnjaka iz kibernetičke sigurnosti koji su aktualizirali jedan od najhitnijih izazova našeg vremena — budućnost digitalne sigurnosti.

Događaj je započeo s uvodnim obraćanjem gospodina Hrvoja Živka, voditelja odjela Cloud i Software u M SAN Grupi, nakon čega je uslijedilo zapaženo predavanje Centra za Kibernetičku Sigurnost SOA-e, pružajući detaljni uvid u NIS2 Zakon o kibernetičkoj sigurnosti i njegove aktualne implikacije.

Tijekom dana, predavači iz vodećih tvrtki u industriji predstavili su svoja rješenja i najnovije tehnološke mogućnosti zaštite poslovanja: Ivan Petrović iz IBM-a, Igor Pavleković iz Microsofta, Tomislav Lukačević iz Selectiuma, Hrvoje Stanilović i MIcheal Flynt iz IBM-a, Gabrijela Vratarić iz Citusa, Milan Kojić iz Kasperskog, Tomislav Bronzin iz Citusa, Feđa Oručević iz Alem sistema, Tonči Kaleb iz ISACA, Tomislav Loparić iz Veeama, Aleksandar Živković iz KimTeca.

Moderator panela gosp. Tomislav Bronzin, direktor tvrtke Citus je kroz interaktivnu panel diskusiju otvoreno popričao o izazovima zaštite podataka, procjeni rizika te strategijama za povećanje produktivnosti s panelistima  - gospođom Silvanom Tomić Rotim (Lead Auditor) iz tvrtke ZIH, gospodinom Tončijem Kalebom (APMG – ISACA trener) iz tvrtke ISACA te gospodinom Hrvojem Pavičićem (Security Business Lead South East Europe) iz tvrtke IBM.

S obzirom na izuzetan interes sudionika i važnost tematike, M SAN Grupa se raduje budućim susretima na konferenciji te očekuje i daljnje dijeljenje znanja o novim mogućnostima zaštite poslovanja.