Bežično punjenje iPhonea 15 u BMW-u trenutno nije dobra ideja

Korisnici novijih modela BMW-a i Toyote Supre koji ujedno imaju i iPhone 15, prijavljuju problem vezan za bežično punjenje u automobilu i NFC čip na mobitelu

Matej Markovinović ponedjeljak, 30. listopada 2023. u 08:58

Vozači BMW-a koji koriste neki od modela iPhonea 15, prijavljuju na internetskim forumima neobičan problem. Tvrde, naime, da im NFC čipovi na novome iPhoneu prestaju raditi nakon bežičnog punjenja u automobilu.

Kako prenosi 9to5Mac, problem je nakon brojnih prijava uvidio i sam Apple, navodeći u svom internom dopisu ovlaštenim servisima da „mali broj“ bežičnih punjača u novijim modelima BMW-a i Toyote Supre može privremeno onemogućiti NFC mogućnosti uređaja.

Razlog problema nisu naveli, ali zato poručuju korisnicima da ne koriste bežične punjače u svojem automobilu dok se on ne riješi skorijim softverskim ažuriranjem. U cijelu se situaciju uključio i BMW.

„Problem se trenutno istražuje u suradnji s Appleom. Ne možemo ponuditi točan vremenski okvir popravka, ali se nadamo da ćemo uskoro dobiti ažuriranje“, objavio je BMW UK na društvenoj mreži X.