DxOMark: iPhone 14 Pro ima jednu od najboljih kamera na tržištu

DxOMark proveo je opsežno testiranje kamere iPhonea 14 Pro te ga je smjestio na impresivno drugo mjesto na svojoj globalnoj ljestvici

Matej Markovinović nedjelja, 2. listopada 2022. u 12:02
📷 Foto: Quinn Battick, Unsplash
Foto: Quinn Battick, Unsplash

Apple je početkom rujna na Far Out događaju predstavio novu iPhone seriju, ističući posebno Pro modele. Izuzev dodavanja Dynamic Islanda te novog SoC-a, iPhone 14 Pro može se pohvaliti poboljšanim hardverom kamere, koji mu je na testu DxOMarka donio impresivne rezultate.

Naime, prema rezultatima DxOMarka, iPhone 14 Pro je na testu kamere postigao 146 bodova te tako zaradio drugo mjesto na globalnoj ljestvici. Ispred njega se s jednim bodom više smjestio Honor Magic4 Ultimate, koji na stražnjoj strani ima „Eye of Muse“ (oko muze) s četiri kamere – dvije od 50 MP te dvije od 64 MP.

Iako se iPhone 14 Pro za dlaku nije uspio „dočepati“ titule mobitela s najboljom kamerom prema DxOMarku, odnio je „krunu“ za video performanse i performanse prednje kamere sa 145 osvojenih bodova.

Kako navode iz DxOMarka, fotografije s prednjom kamerom daju odličan dinamički raspon, ekspoziciju te bokeh efekt. Pune su detalja, a tonovi kože su precizni, osim ako je riječ o zahtjevnijim svjetlosnim uvjetima. Doduše, kažu da je šum primjetan na fotografijama i videozapisima u većini uvjeta.

Kad je riječ o video performansama, DxOMark navodi da iPhone 14 Pro ima poboljšanu „glatkoću, ponovljivost i fluidnost prijelaza“. Pohvalili su stabilizaciju te su rekli da je autofokus pouzdan i precizan. Istaknuli su i da Appleova implementacija Quad-Bayer senzora slike, daje puno kvalitetnije rezultate i performanse.

Više detaljnih informacija o testiranju kamere iPhonea 14 Pro, dostupno je na službenoj stranici DxOMarka.