Huawei u Europu dovodi svoj video streaming servis i trgovinu aplikacija

Huawei je tijekom eco-CONNECT 2017 događanja u Berlinu najavio kako će iduće godine na europskom tržištu predstaviti svoju trgovinu aplikacija AppStore i servis za streamanje video sadržaja

Matija Pavlić subota, 28. listopada 2017. u 23:02

Huawei je tijekom vlastitog eco-CONNECT 2017 događanja u Berlinu najavio određene novosti za svoje europske korisnike. Za početak najavljen je dolazak Huaweijeve vlastite trgovine aplikacijama AppStore, koja je već neko vrijeme prisutna na domaćem (kineskom) tržištu, a na europske Honor i Huawei pametne telefone stiže u prvom kvartalu iduće godine.

Tim povodom Huawei se odlučio na redizajn čitave trgovine aplikacija te suradnju s 15 različitih developera koji razvijaju aplikacije i igre za mobilne uređaje. Sklopljena je suradnja s bugarskim developerom za razvoj mobilnih igara Imperia Online, kao i slovačkom tvrtkom Sygic, koja stoji iza popularne istoimene aplikacije za navigaciju.

Tu je i 200 tisuća knjiga od ukupno 4800 različitih izdavača , koje će biti dostupne putem digitalne knjižare Skoobe te zasebni dio AppStorea, Huawei Themes Store, posvećen temama za mobilne uređaje koje će se moći kupiti.

Trgovini aplikacija valja pridodati i servis za streamanje video sadržaja putem mobilnih uređaja, koji će biti realiziran zahvaljujući suradnji s tvrtkama Under The Milky Way i ATRESMEDIA, koji će korisnicima ponuditi široki katalog filmskog sadržaja, lokalne produkcije i sportskog sadržaja.

Servis za streamanje video sadržaja i trgovina aplikacija AppStore bit će dostupni od iduće godine, ali ne odmah na svim tržištima već će se njihova dostupnost postupno širiti.