Motorola Razr 40 Ultra nije preživjela test izdržljivosti, razbila se na jako čudan način

Zack Nelson, čovjek koji stoja iza popularnog kanala na YouTubeu JerryRigEverything, testirao je izdržljivost nedavno predstavljenog Razra 40 Ultre i blago rečeno ostao – začuđen.

Matej Markovinović subota, 22. srpnja 2023. u 09:25
Motorola Razr 40 Ultra na testu izdržljivosti.  📷 Screenshot: YouTube/JerryRigEverything
Motorola Razr 40 Ultra na testu izdržljivosti. Screenshot: YouTube/JerryRigEverything

Motorola je prošloga mjeseca predstavila svoje nove sklopive mobitele, Razr 40 i Razr 40 Ultru, koji su stigli na tržište kao konkurencija Oppovom N2 Flipu i nadolazećem Galaxy Z Flipu 5. Perjanica cijele linije, Razr 40 Ultra, našla se na rigoroznom testu izdržljivosti kod youtubera Zacka Nelsona (JerryRigEverything) koji je, blago rečeno, ostao iznenađen viđenim.

Cijeli je test započeo poprilično standardno. Nelson je uzeo svoje skalpele i počeo snažno grebati po mobitelu. Budući da Razr 40 Ultra, kao i ostali sklopivi mobiteli, ima mekani i plastični unutarnji zaslon, ogrebotine su se počele vidjeti već na drugoj razini Mohsove ljestvice, što i nije baš za pohvaliti. 

Vanjski zaslon je ipak nešto izdržljiviji pa se ogrebotine vide tek na sedmoj razini Mohsove ljestvice. Kućište se relativno lako „guli“, no stražnja strana mobitela poprilično je izdržljiva, što je Nelson pohvalio. Međutim, ono što je najviše iznenađujuće kod ovog testiranja, upravo je savijanje mobitela.

Naime, Nelson je uzeo mobitel u ruke i počeo ga savijati svom snagom. Prema rezultatima prijašnjih testiranja, očekivao je da će se unutrašnji zaslon slomiti, ali to nije bio slučaj. Pukao je vanjski zaslon koji je inače zaštićen Gorilla Glass Victusom.

„Savitljivi zaslon je zapravo u redu, ali nesavitljivi vanjski zaslon je puknuo u komadiće, što je vrlo zbunjujuće. Zašto se to dogodilo? Nije da je samo smrskan, već je i udubljen. Iza zaslona stvorila se praznina koja je podlegla pritisku mog prsta i razbila se unutra, stvarajući krater veličine palca“, rekao je Nelson u videu.

Ako je za suditi prema viđenome, Razr 40 Ultra nije prošla Nelsonov test izdržljovosti. No, ono što treba imati na umu je činjenica da je riječ o poprilično ekstremnom testiranju te da mnogi korisnici ovako nešto nikada neće ni doživjeti.