Najavljen Vivo NEX S s odnosom zaslona i kućišta od 91 posto

Vivo je predstavio flagship telefon NEX S koji dolazi s nekoliko inovativnih tehnologija kao što je selfie kamera koja po potrebi izlazi ili se uvlači u kućište te zaslon izuzetno tankih rubova

Matija Pavlić srijeda, 13. lipnja 2018. u 00:42

Početkom mjeseca pisali smo o dva nova NEX pametna telefona kineske tvrtke Vivo. Premium model na tržištu će se pojaviti pod imenom NEX S, a njegov glavni adut bit će zaslon tankih rubova (odnos zaslona i kućišta iznosi čak 91,24%).

Riječ je o 6,59-inčnom Super AMOLED zaslonu u 19:9 formatu kojeg tvrtka Vivo naziva Ultra FullView Display, a dolazi s rezolucijom od 2316 x 1080 piksela.

S obzirom na spomenuti omjer zaslona i kućišta na prednjoj strani ovog telefona nema previše mjesta (čak ni za ozoglašeni notch) pa su se u tvrtki Vivo odlučili na alternativno rješenje, 8-megapikselna selfie kamera po potrebi izlazi iz kućišta poput periskopa, a kada više nije potrebna ponovno se uvlači unutar kućišta telefona.

Također, klasični earpiece je zamijenjen tehnologijom Screen SoundCasting Technology koja uključuje vibrirajući zaslon, a ponuditi će bolji bas. Od ostalih značajki spominje se Snapdragon 845 čip, 8 GB RAM-a, 128 odnosno 256 GB interne memorije, dvostruka stražnja kamera koja se sastoji od glavnog 12-megapikselnog senzora s otvorom blende f/1.8 te sekundarne kamere s 5-megapikselnim senzorom i otvorom blende f/2.4.

Tu je i baterija s kapacitetom od 4000 mAh s podrškom za brzo punjenje te vlastiti operativni sustav tvrtke Vivo Funtouch OS 4.0 koji se bazira na Android 8.1 Oreo sustavu i uključuje i neke AI značajke. Tvrtka Vivo donekle oponaša Samsung pa nudi svojeg virtualnog asistenta nazvanog Jovi koji čak ima i dediciranu fizičku tipku (poput Bixbyja na Samsungovim uređajima).

Na kinesko tržište stiže s cijenom koja se kreće od 700 američkih dolara za osnovni model s 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije te cijenom od 780 američkih dolara za model s 8 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.