Novi smartphone trend na pomolu? Oppo najavio stražnju kameru na uvlačenje

Osim što će činiti uređaj tanjim, pretpostavlja se da će kamera na uvlačenje pružati bolje rezultate kod optičkog zumiranja slike, no još ništa nije sigurno

Matej Markovinović četvrtak, 9. prosinca 2021. u 06:00

Samsung Galaxy S21 Ultra, Xiaomi Mi 11 Ultra i Pixel 6 Pro. Sve su to flagship pametni telefoni koji korisnicima pružaju gotovo sve što mogu zamisliti. Međutim, osim što se mogu pohvaliti vodećim specifikacijama na tržištu, tu je i jedna neugodna stvar koju dijele – glomazni moduli kamere koji strše prema van.

Budući da su mišljenja korisnika podosta podijeljena oko tih „grba“ na stražnjoj strani pametnih telefona, popularni je proizvođač potrošačke elektronike videozapisom na Twitteru najavio potpuno novu vrstu dizajna. Riječ je, naime, o kameri na uvlačenje, koju je samostalno razvio kineski Oppo.

Detalji trenutno nisu poznati, no Oppo se pohvalio činjenicom da je njihov mehanizam vodootporan te da će se kamera automatski uvući ako dođe do pada telefona na tlo. Više se informacija očekuje na tvrtkinom INNO WORLD događaju koji će se održati 14. i 15. prosinca.

Iako se još nitko nije okušao u proizvodnji stražnje kamere na uvlačenje, do prije par godina svaki je kineski proizvođač imao barem jedan model telefona s pop-up selfie kamerom. Mnogi su navalili na kupnju takvih uređaja, no trend je ubrzo pao u zaborav, jer se shvatilo da takav mehanizam zauzima puno mjesta, a bilo je sumnje i u njegovu trajnost.