OnePlus 3 i 3T dobili posljednju sigurnosnu nadogradnju

OnePlus je izdao konačnu nadogradnju za svoje OnePlus 3 i OnePlus 3T smartphone iz 2016. godine čime prestaje svaka službena podrška za ove mobilne uređaje

Matija Pavlić srijeda, 20. studenog 2019. u 05:17

OnePlus je odlučio izdati posljednju nadogradnju za njihove pametne telefone OnePlus 3 i OnePlus 3T. Riječ je o standardnoj sigurnosnoj nadogradnji koja uključuje sve zakrpe zaključno s listopadom ove godine.

Uz to tu je i nadogradnja za Google Mobile Services, ispravke bugova te poboljšanja koja se tiču samih performansi spomenutih mobilnih uređaja. Nakon ove posljednje nadogradnje prestaje službena podrška za oba telefona.

OnePlus 3 na tržištu se pojavio u lipnju 2016. godine, dok se OnePlus 3T na tržištu pojavio u studenom iste godine. Oba telefona originalno su došla s operativnim sustavom Android 6.0 Marshmallow da bi dogurali do inačice Android 9 Pie u svibnju ove godine.

Valja spomenuti da je originalno podrška za OnePlus 3 i OnePlus 3T trebala trajati do studenog prošle godine, no nakraju su oba telefona u sklopu nadogradnji dobila čak tri veća Android OS-a što je zaista rijetkost što se tiče Googleovog operativnog sustava i pripadajućih mobilnih uređaja.