Oppo Reno dobiva inačicu sa Snapdragon 855 čipom i vodenim hlađenjem

Oppo Reno serija telefona dobit će i inačicu koja sadrži Snapdragon 855 čip, selfie kameru koja iskače iz zaslona po potrebi, trostruku stražnju kameru te vodeno hlađenje

Matija Pavlić četvrtak, 28. ožujka 2019. u 21:03

Na našim stranicama već smo pisali o novoj Oppoovoj seriji pametnih telefona Reno koja bi se trebala sastojati od pet modela koji se međusobno razlikuju po određenim značajkama. Tako se spominje inačica s 10x optičkim zumiranjem te druga inačica koja se ističe po Snapdragon 710 čipu te podršci a 5G mobilne mreže.

Zahvaljujući kineskom benchmark alatu Master Lu stižu informacije i o trećem ujedno i potencijalno najsnažnijem predstavniku Reno serije s kodnim imenom CPH1919. On bi trebao sadržavati Snapdragon 855 čip, 6,65-inčni zaslon s rezolucijom od 2340 x 1080 piksela te sustav vodenog hlađenja koji sadrži bakrenu cijev.

Senzor otisaka prstiju smješten je ispod zaslona, dok spomenuti zaslon nema nikakav notch već se 16-megapikselna selfie kamera pojavljuje ili uvlači po potrebi (kako ilustrira fotografija u uvodu ovog teksta, radi se o selfie kameri na tržištu jedinstvenog trokutastog oblika).

Što se tiče ostalih značajki, spominje se 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije te baterija s kapacitetom od 4065 mAh s podrškom za VOOC 3.0 tehnologiju brzog punjenja baterije.

Sa stražnje strane trebala bi biti prisutna trostruka kamera koja se sastoji od jednog Sonyjevog 48-megapikselnog IMX586 senzora, jednog 13-megapikselnog senzora te jednog 8-megapikselnog senzora (postoji podrška za 10x hibridno zumiranje).

Na Master Lu benchmarku ovaj telefon postiže 389.386 bodova. Na tržištu bi trebao biti dostupan u crnoj, zelenoj, ljubičastoj i ružičastoj boji.