Oppov novi flagship 'rješava' se mikroskopske kamere sa svjetlećim prstenom

Sudeći prema renderima i procurenim fotografijama uređaja, Oppov će novi flagship zadržati neobičan dizajn prošlogodišnjeg modela, što se nekima vjerojatno neće pretjerano svidjeti

Matej Markovinović utorak, 18. siječnja 2022. u 13:56

Oppov prošlogodišnji flagship, Find X3 Pro, „zaveo“ je brojne kupce svojom mikroskopskom kamerom oko koje se nalazio svjetleći prsten. Bilo je riječ o značajki koja je među brojnim uređajima istaknula pametni telefon kineskog proizvođača, no sudeći prema procurjelim informacijama, njihov vodeći model za 2022. godinu „rješava“ se tog dodatka.

Find X5 Pro, kako će se navodno zvati, dijeli mnogo specifikacija s OnePlus 10 Pro telefonom koji je prošloga tjedna ugledao svjetlo dana u Kini. To, naravno, nimalo ne čudi, jer je OnePlus postao podbrend Oppoa još u srpnju prošle godine. Razlike barem ima u dizajnu, koji je inspiraciju crpio od Find X3 Pro modela, što će, vjerujemo, podijeliti mišljenja korisnika.

Foto: OnLeaks x prepp_in
Foto: OnLeaks x prepp_in

Naime, prema objavi Abhisheka Yadava na Twitteru, Find X5 Pro bit će pogonjen Snapdragon 8 Gen 1 SoC-om, vjerojatno će imati 6,7-inčni AMOLED LTPO 2,0 zaslon 2K rezolucije s adaptivnim osvježavanjem, glavnu i širokokutnu kameru od 50 MP te telefoto od 13 MP. Baterija od 5.000 mAh podržavat će žično punjenje od 80 W te bežično od 50 W.

Yadav je podijelio i fotografije uređaja u ruci koje odgovaraju OnLeakovim prijašnjim renderima te otkrivaju zanimljivu činjenicu – Oppo se također odlučio na partnerstvo s Hasselbladom. Osim toga, na modulu kamere stoji i oznaka „Powered By MariSilicon“, što znači da će Find X5 Pro imati i Oppov MariSilicon X čip za obradu slika.

Više će detalja biti dostupno u sljedećim tjednima, a službeno se predstavljanje ovog telefona očekuje već u ožujku.

Foto: OnLeaks x prepp_in
Foto: OnLeaks x prepp_in