Samsung Galaxy Z Flip 4 procurio na fotografijama s manjim naborom zaslona

Nabor koji se stvori na mjestu gdje se telefon sklapa, nervira brojne korisnike. No, čini se da je Samsung zasukao rukave te da ga se na novom Z Flipu u potpunosti riješio

Matej Markovinović ponedjeljak, 13. lipnja 2022. u 11:45
Render Samsung Galaxy Z Flipa 4 📷 Foto: OnLeaks/91Mobiles
Render Samsung Galaxy Z Flipa 4 Foto: OnLeaks/91Mobiles

Dizajn Samsung Galaxy Z Flipa 4 nije nepoznanica, zahvaljujući renderima koji su objavljeni još prošloga mjeseca. No, ono što je sada potvrdilo većinu špekulacija, upravo su prave fotografije uređaja koje je na Twitteru objavio youtuber TechTalkTV.

Iako je objava ubrzo uklonjena s društvene mreže, fotografije Z Flipa 4 i dalje kolaju internetom. Tako se, primjerice, sa sigurnošću može reći da se renderi i fotografije u potpunosti podudaraju, a korisnici su dobili pogled i na „nabor“ zaslona, koji je, čini se, gotovo nepostojeći.

Nadalje, Z Flip 4 zadržava dvobojni dizajn svoga prethodnika s mat „stražnjicom“, kao i unutarnji zaslon koji je otprilike iste veličine. Na fotografijama se također može vidjeti i bočni senzor otiska prsta te nešto tanja i poboljšana šarka za sklapanje.

Može se vidjeti i prikaz vanjskog zaslona, no iz fotografije je teško razaznati je l' on uistinu veći kao što se prethodno „šuškalo“.

Podsjetimo, Z Flip 4 trebao bi biti pogonjen Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC-om, uparenim s 8 GB RAM-a i do 512 GB interne memorije. Navodno će imati bateriju kapaciteta 3.700 mAh s podrškom za žično brzo punjenje od 25 W, pa korisnici mogu očekivati  nešto bolju autonomiju.

Uz to, zadržat će 6,7-inčni FHD+ AMOLED zaslon od 120 Hz, no veličina vanjskog zaslona trebala bi „skočiti“ s 1,9 na 2,1 inč. Na stražnjoj strani telefona, i dalje će se nalaziti dvije 12-megapikselne kamere, što će nekima biti pomalo razočaravajuće.

Samsung će vjerojatno predstaviti Galaxy Z Flip 4 uz veći Fold 4 na svom događaju u kolovozu.