U svibnju se najviše kupovao iPhone 8

Counterpoint u najnovijem izvještaju navodi kako se tijekom svibnja najviše kupovao iPhone 8 što je Apple vratilo na prvo mjesto ljestvice, a koje je prethodno izgubio od Samsunga u travnju 2018. godine

Stjepan Bilić nedjelja, 8. srpnja 2018. u 06:30

Analitička tvrtka Counterpoint Research objavila je novi izvještaj vezano uz prodaju mobitela u svibnju 2018. godine. Prema izvještaju najviše korisnika se odlučilo za iPhone 8, što je ujedno vratilo i Apple na prvo mjesto ljestvice.

Inače, s prvog mjesta najprodavanijih uređaja Apple je u travnju pao na drugo, a na tron je zasjeo njegov najveći rival – Samsung. No, kako su tržišta, a posebice korisnici hiroviti, Samsung se nije dugo zadržao na prvom mjestu.

I dok je iPhone 8 bio najprodavaniji mobitel tijekom svibnja, drugi najprodavaniji je bio Samsungov Galaxy S9 Plus. Kako oba uređaja po Counterpointovoj tablici imaju po 2,4%, čini se kako su između prvog i drugog mjesta prevagnule ostale brojke koje zbog zaokruživanja nisu vidljive.

Treće mjesto ljestvice drži ponovno Apple, odnosno njegov najkontroverzniji iPhone do sada - iPhone X. za njega se odlučilo 2,3% korisnika koji su se tijekom svibnja poželjeli nagraditi novim mobitelom. Na četvrtom mjestu ljestvice nalazi se Redmi 5A, mobitel kineske tvrtke Xiaomi koja se od prvog dana postojanja trudi biti kineski Apple. Njega je poželjelo i nabavilo 2,2 % korisnika.

Na petom mjestu nalazi se opet Apple, ali ovog puta s iPhoneom 8 Plus (2,1%). Slijedi ga na šestom mjestu Samsung sa Galaxyjem S9 koji je također bio odabir 2,1% kupaca tijekom svibnja. Zadnja četiri mobitela koji se nalaze od sedmog do desetog mjesta ljestvice su bili znatno manje traženi tijekom svibnja, odabralo ih je između 1,2% i 1,4% kupaca (vidi sliku).