Vivo V17, isto ime, a dva različita uređaja

Vivo je nastavio s taktikom zbunjivanja protivnika, ali i kupaca. Ponovno su pod istim nazivom (Vivo V17) predstavili dva dizajnom potpuno drugačija telefona

Stjepan Bilić utorak, 10. prosinca 2019. u 06:00

Vivo ima pomalo čudnu poslovnu praksu, barem kad je u pitanju dodjeljivanje naziva svojim pametnim telefonima. Na različitim tržištima bez problema plasiraju drugačije uređaje pod istim nazivom, o čemu smo već pisali na našim stranicama.

Danas su ponovno odlučili reciklirati naziv Vivo V17. Naime, pod tim nazivom je prošlog mjeseca u Rusiji već predstavljen jedan telefon, a danas i u Indiji. Ništa ne bilo čudno u tome da oba modela imaju iste hardverske specifikacije, ali nemaju, pa čak ni isti dizajn. Vizualne promjene između ruskog i indijskog modela su i više nego očite. Razlog tomu su što je ruski V17 preimenovani S1 Pro, a Indijski većim dijelom potpuno novi uređaj.

Kao što možete vidjeti iz priloženih fotografija, ruski V17 ima stražnje kamere posložene centralno unutar kvadratnog otoka, a indijski u gornjem lijevom kutu u obliku slova „L“. Zatim, selfie kamera na ruskom modelu je smještana unutar izreza u obliku kapljice vode, dok se na indijskom V17 ista nalazi u gornjem desnom kutu unutar punch-holea.

Ruski Vivo V17...
Ruski Vivo V17...

Napomenimo i kako su dijagonale zaslona različite – ruski V17 ima 6,38“ Super AMOLED zaslon, a indijski 6,44“ iView zaslon (također Super AMOLED). Inače iView zaslon odlikuje se razlučivošću od 2.400 x 1.080 točaka, osvjetljenjem od 800 nita te 100% pokrivenošću sRGB i DCI-P3 spektra.

... i indijski Vivo V17
... i indijski Vivo V17

Dodatna razlika vidljiva je i u izboru pogonskog čipa (SoC). Ruski V17 temelji se na Snapdragonu 665, a indijski na Snapdragonu 675. Boja kućišta im je također drugačija – ruski dolazi u Cloud Blue i Blue Fog bojama, a indijski u Midnight Ocean i Glacier Ice.

Srećom po kupce na navedenim tržištima oba V17 telefona imaju iste specifikacije po pitanju kamera – selfie kamera ima 32 MP senzor, a ostale senzore od 48 MP (glavna), 8 MP (ultraširoka), 2 MP (macro) i 2 MP (dubinska). Ista im je i količina radne i podatkovne memorije – 8 GB i 128 GB. Kao i mogućnost naknadnog proširenja podatkovnog prostora memorijskom karticom do kapaciteta 256 GB.

Proizvođač nije dirao ni u bateriju, i dalje je riječ o bateriji kapaciteta 4.500 mAh s podrškom za brzo punjenje (18W). Oba uređaja pogoni FunTouchOS 9.2 koji se temelji na Androidu 9.0 Pie. I dok je Rusima njihov V17 dostupan od 5. prosinca, Indijcima tek treba postati dostupan, od 17. prosinca po cijeni od 22.900 rupija (oko 300 eura).