Xiaomi 14 Ultra imat će bateriju većeg kapaciteta i poboljšani sustav kamera

Dok je 13 Ultra imala bateriju od 5.000 mAh, nadolazeća 14 Ultra imat će bateriju kapaciteta 5.300 mAh, što bi trebalo rezultirati boljom autonomijom

Matej Markovinović subota, 10. veljače 2024. u 21:51
Xiaomi 12s Ultra 📷 Foto: Unsplash
Xiaomi 12s Ultra Foto: Unsplash

Predstavljanje Xiaomijeve nove perjanice očekuje se krajem veljače na MWC-u u Barceloni, a kako se polako bližimo tom razdoblju, sve više informacija o specifikacijama izlazi u javnost. U nedavnoj objavi na X-u, izvor Yogesh Brar objavio je ključne specifikacije Xiaomi 14 Ultre, od kojih su neke samo potvrđene, a neke su u potpunosti nove.

Naime, već se neko vrijeme zna da će Xiaomi 14 Ultra imati 6,73-ični QHD+ AMOLED LTPO zaslon od 120 Hz te da će ga pogoniti Qualcommov Snapdragon 8 Gen 3 s HyperOS-om temeljenim na Androidu 14, kao i da će imati 90-vatno brzo punjenje i optiku Leice.

No, novost je da nadograđeni sustav kamera s četiri senzora od 50 MP, od kojih će glavni biti 1-inčni Sonyjev LYT-900 s varijabilnim otvorom blende. Iako je i prethodna Ultra imala sustav s četiri 50-megapikselna senzora, kod nadolazeće Ultre bi svaki od njih trebao biti poboljšan zahvaljujući novoj optici Leice.

Još jedan veći novitet kojem se nitko nije nadao svakako je i povećanje kapaciteta baterije. Prema informacijama koje je objavio Brar, Xiaomi 14 Ultra imat će bateriju od 5.300 mAh, što bi trebalo direktno utjecati na autonomiju.

Više informacija bit će poznato krajem mjeseca kada se i očekuje predstavljanje ovog mobitela.