Xiaomi predstavio Mi Surface monitore

Xiaomi je u svoju ionako već veliku ponudu različitih uređaja odlučio dodati još jedan – monitor, prva serija monitora okupljena je pod nazivom Mi Surface

Stjepan Bilić subota, 19. listopada 2019. u 10:00

Xiaomi je jedna od onih tvrtki koja u svojoj ponudi ima gotovo sve što čovjek može zamislili, reklo bi se od igle do lokomotive. Poznato je kako u svojoj ponudi imaju pametne telefone, tablete, laptope, razne kućanske aparate, a odnedavno i televizore. Sada su tom dugačkom popisu dodali još jedan proizvod – monitor, točnije dva, od čega je jedan gamerski.

Xiaomi je svoje gamerske monitore okupio pod unutar nove serije - Mi Surface koja trenutno broji dva različita modela, veći 34-inčni te manji 23,8-inčni model. Najbolji od predstavljenog dvojca je dakako 34-inčni model, i to ne samo zbog dijagonale, već i zbog drugih specifikacija koje su osjetno bolje u odnosu na 23,8-inčni model.

Mi Surface 34"
Mi Surface 34"

Mi Surface dijagonale 34 inča ima zakrivljeni VA panel (1500R) visoke razlučivosti – 3.440 x 1.440 točaka i veliku brzinu osvježavanja – 144 Hz. Nadalje tu je i omjer stranica od 21:9, podrška za 121% sRGB spektra te podrška za FreeSync tehnologiju. Iako Xiaomi to nije službeno potvrdio, priča se kako je monitor opremljen Samsungovim panelom.

Pored velikog, Xiaomi je predstavio i jedan manji, 23,8-inčni monitor unutar iste serije. Riječ je o monitoru ravnog zaslona i razlučivosti 1.920 x 1.080 točaka. Kako je vidljivo iz priložene fotografije odlikuje se gotovo neprimjetnim gornjim i bočnim rubovima. Kao takav bit će dobar izbor za korisnike koji u svom radu potrebuju više monitora, jer će linija razdvajanja između dva monitora biti vrlo malena.

Mi Surface od 34“ u prodaji se trebao naći tijekom studenog, no stići će ipak nešto ranije na kinesko tržište, od 21. listopada, po cijeni od 2.499 juana, što bilo bilo otprilike isto toliko kuna. Oni koji ga predbilježe ranije dobit će ga po nižoj cijeni, od 1.999 juana. Mi Surface od 23.8“ u Kini u prodaju stiže istovemeni kada i veći model. No njegova će cijena biti osjetno manja (699 juna), pa neće biti popusta za predbilježbe.

O dostupnosti i cijenama za europsko tržište za sada nema informacija.