Telemach širi svoju već postojeću optičku mrežu, a kreće s izgradnjom u Sisku i Vukovaru

Nakon pet najvećih hrvatskih gradova, Telemach nastavlja uvoditi 10 Giga mrežu i u manje gradove, kako bi korisnicima omogućio najveće brzine koje nude optičke mreže

Bug.hr utorak, 24. listopada 2023. u 19:30

Kako bi gradovima i mjestima diljem Hrvatske omogućio razvojni potencijal koji najbrža optička mreža donosi cjelokupnoj zajednici, Telemach razvija svoju mrežu i dalje pa fiksne usluge već nude korisnicima u Vinkovcima, Čakovcu, Zaprešiću i Karlovcu, a uskoro i u Sisku.

U ovoj je godini u planu i početak izgradnje optičke mreže u Vukovaru, a u nadolazećem će se razdoblju 10 Giga mreža nastaviti širiti u preostalim četvrtima u već pokrivenim, većim gradovima. Telemach tako do kraja 2027. godine planira pokriti trećinu Hrvatske, odnosno 500 tisuća kućanstava.

Danijela Bistrički Morović
Danijela Bistrički Morović

„Optika je temelj za brzu i pouzdanu digitalnu povezivost i ima snažan utjecaj na kvalitetu pružanja usluga u raznim gospodarskim granama, a sve intenzivnije korištenje tehnologije u svakodnevnom životu zahtijeva infrastrukturu koja će unaprijediti način na koji živimo i radimo. Upravo to donosi 10 Giga mreža koja osigurava vrhunske performanse, a iskustvo streaminga, online igara, rada u cloudu i brojnih drugih usluga dovodi na novu, naprednu razinu. S namjerom da tehnologiju uistinu stavimo u funkciju korisnika i gigabitni Internet učinimo što dostupnijim širem krugu korisnika, u Telemachu osiguravamo jednostavnu i transparentnu ponudu koja vrhunsku uslugu omogućava po povoljnim uvjetima“, istaknula je Danijela Bistrički Morović, članica Uprave i glavna direktorica za tehniku Telemacha Hrvatska te najavila nastavak ulaganja u optičku mrežu.

Optika otvara perspektivu brojnim granama gospodarstva koje svoj rast i razvoj vežu uz tehnološki napredak i tu leži neiskorišteni potencijal za poboljšanje digitalnog intenziteta, posebno kod malih i srednjih poduzeća. Pogoduje svim industrijama budući da podiže efikasnost i pouzdanost poslovanja, smanjuje troškove te otvara mogućnost fleksibilnog seljenja poslovnih aplikacija u cloud.