Vertiv predstavio 230 VAC NetSure Inverter seriju uređaja za napajanje

Vertivov 230 VAC sustav dostupan je u Aziji, EMEA (Europa, Bliski Istok, Afrika) regiji te Latinskoj Americi, dok će 120 VAC inačica biti dostupna u Sjevernoj i Južnoj Americi početkom sljedeće godine

Matej Markovinović četvrtak, 4. studenog 2021. u 06:00

Globalni dobavljač infrastrukture na području IT i telekom industrije, Vertiv, predstavio je 230 VAC NetSure Inverter seriju uređaja, sustav koji napaja AC i DC potrošače u jednom sub-racku sa zajedničkom baterijom, istovremeno štedeći prostor.

Iz Vertiva kažu da ovaj sustav osigurava AC i DC napajanje sa zajedničke platforme pomoću jedne upravljačke jedinice, eliminirajući tako potrebu za zasebnom upravljačkom jedinicom za DC sustav napajanja te inverter.

Riječ je o potpuno integriranom sustavu koji se sastoji od AC i DC distribucijske ploče, NetSure upravljačke jedinice te ispravljača i invertera eSure. Iz tvrtke ističu da sustav, djelujući koordinirano, osigurava „zero transfer time“ između mrežnog napajanja i DC baterije, što, prema njihovim navodima, kritičkim potrošačima pruža pouzdano napajanje.

Naime, Vertiv navodi da je NetSure Inverter modul prilagođen okruženjima visoke temperature do 80°C te kažu da u kompaktnom otisku koristi svoju gustoću snage od 23 vata po kubičnom inču, kako bi postigao maksimalnu učinkovitost do 96,3 posto.

Foto: Vertiv
Foto: Vertiv

„Za sve veći broj edge lokacija, ključna je dostupnost, dok je prostor dragocjen. Sa zajedničkom baterijom koja podržava AC i DC potrošače te modulom čija je gustoća snage vodeća na tržištu, Vertiv NetSure Inverter sustav optimizirat će prostor i omogućit će izvanrednu dostupnost lokacija“, rekao je direktor globalne DC ponude u Vertivu, Henrik Nilén.

Iz Vertiva tvrde da s jednim sustavom upravljanja NetSure Inverter serija ne zahtijeva dodatnu obuku za mrežne operatere kao ni ulaganje u dodatne upravljačke resurse, pa se tako reducira potrebna oprema, ali i troškovi održavanja.

Osim toga, ističu i da sustav omogućuje jasnu vidljivost AC i DC potrošnje, što, prema njihovim navodima, rezultira preciznijim planiranjem i upravljanjem kapacitetima te maksimalnu dostupnost. Za postojeća DC mjesta napajanje, tu je dodatna kaseta NetSure Invertera s kompletnim prednjim pristupom uključujući tri modula invertera, AC distribucije te upravljačku jedinicu u jednom 1U visokom i 19-inčnom širokom sub-racku.

Više informacija o NetSure Inverter seriji možete pogledati na njihovoj službenoj stranici.